Sayfalar

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


Ramazanda Pakmaya Türk Tatlıları...Geleneğin ustaca yorumu!

Posted: 30 Jun 2015 07:05 AM PDT

Pakmaya bu kültürün, bu geleneğin markası... Dolayısıyla bizden lezzetlerin korunmasına özel önem veriyor: Pakmaya Türk Tatlıları serisi, hele sütlü tatlıları, gerçekten usta işi. Pakmaya Muhallebi lezzetiyle çocukluğumda annemin elinden yediğimi aratmıyor. Damla Sakızlı Muhallebi'de buram buram damla sakızı kokusu var. Pakmaya Keşkül'de mis gibi bademi hissediyorsunuz...Pakmaya Sütlaç kıvamıyla, tadıyla nefis...Bitmedi: Görünümü ve tadıyla İrmik Tatlısı bir harika. Zengin malzemeli aynı zamanda pratik Pakmaya Aşure. Tam kıvamında Pakmaya Tavukgöğsü, pastanedekileri aratmayan Pakmaya Supangle... Çeşitlere bakar mısınız?
Bu Ramazan geleneksel lezzetleri sofranıza konuk etmek istiyorsanız Pakmaya Türk Tatlılarını gönül rahatlığıyla öneriyorum. Ustalık ve geleneğe saygı sütle birleşince kolayca, hızla hazırlanan şahane tatlara dönüşüyor...
Unutmadan; Pakmaya pratik tarifleriyle de benim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com'da birbirinden güzel tarifler var: Ben şahsen www.mutfaginyildizi.com'a bakmadan mutfağa girmiyorum. 
En son Damla Sakızlı ve Vişneli Muhallebi yaptım, çok da iyi sonuç aldım... Ramazanda iftar sofralarımı hangi lezzetlerle noktalayacağım, bayramda misafirlerime hangi hoşlukları sunacağım diye düşünüyorsanız hiç üzülmeyin. Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com'daki tarifleriyle yardımcınız olacak. 
Sevgili hanımlar... Pakmaya ile "Mutfağın Yıldızı" olun; Pakmaya kalitesi, çeşitleriyle aile üyeleriniz, sevdiklerinizin gözünde mutluluk pırıltıları yaratın!



Bir boomads advertorial içeriğidir.

BANYOLU KURABİYE

Posted: 29 Jun 2015 11:13 PM PDT

 
 
BANYOLU KURABİYE
MALZEMELER:
  • 1 paket margarin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
Diğer malzemeler:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Pudra şekeri
YAPILIŞI: Su ve şekeri kaynatıp soğutalım. Hamur malzemelerini ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamuru şekillendirip tepsiye dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Kurabiyeler sıcakken şerbete batırıp servis tabağına dizelim. Bir kaç saat dinlendirip pudra şekeri eleyelim. Bekletmeden servis yapalım.

KARA ÇORBA - MALATYA ÇORBASI

Posted: 29 Jun 2015 11:03 PM PDT


Birsence'de yer alan diğer ÇORBA TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...
 
Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...
 
Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...
 
Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize ,akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?
 
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
 
Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
 
 KARA ÇORBA - MALATYA ÇORBASI
MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı siyah mercimek
  • 1 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Çorba tenceremize yağ ve doğranmış soğanı koyup soteleyelim. İçine salçaları koyup 10 saniye kavurmaya devam edelim. Eğer kavrulmuş soğan kullanacaksanız direk salçaları ekleyin. Üstüne mercimekleri, tuzu ve 6 su bardağı suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirelim. Mercimekler pişince bulguru da ekleyip çorbayı 10 dakika daha kaynatalım. Naneyi tereyağında dağlayıp çorbanın üstüne gezdirip sıcak servis yapalım.

[Yeni yazı] Kıymalı İtalyan Lazanya Tarifi ( Italienische Lasagne Rezepte )

Leyla AKKUŞ yayımlandı:"         Hayırlı Günler Dostlar Bugün sizlere harika bir İtalyan Lazanyası Tarifi vermek istiyorum.Ben bu tarife bayıldımmmmm.Valla dayanamayıp iki borcamda yaptım,Sahur icin digeride :)) Ama sizlere tabi tek te"

[Yeni yazı] Ramazan Menüsü – İftar Menüsü 14.Gün

Leyla AKKUŞ yayımlandı:"     Günün Duası: "Allahumme la tuahiznî fîhi bi'l-aserat, ve egilnî fîhi min'el-hataya ve'l-hefevat, vela tec'alnî fîhi ğarazan li'l-belaya vel-afat, bi-izzetike ya izz'el-muslimîn." Anlamı: Allah'ım! Bu günde ayak sürçmelerimden dolayı ben"

Ayşe'nin Mutfağı

Ayşe'nin Mutfağı


Alinazik tarifi-Alanazik

Posted: 29 Jun 2015 03:10 PM PDT

Alinazik tarifi
Patlıcan yemekleri
Köz patlıcan yemekleri


Bu yemek aslında eşimin spesiyalidir ama ramazanda yapması bana düştü.  Ramazanda daha özenerek yemek yapmaya çalışıyoruz. Benim için buda onlardan biri. Daha önce köz patlıcandan Hünkar Beğendi yapmıştım. Gerçekten çok güzel olmuştu. Bu tarifte onu aratmayacak lezzetteydi. Bu tabağıda komşum için hazırladım. Hemen resmini çektim bir daha iftar saati unutuluyor.

Yemeğin yapılışı aslında çok kolay önemli olan patlıcanları közlemek. Ben balkonumda küçük tüpte közmatik  denen aparatla közlüyorum.
Bu yemekte ölçü vermek pek doğru olmaz çünkü kişi sayısına göre ayarlamanız gerekiyor. Sanırım benim yemeğim 3-4 kişilikti 5-6 patlıcan kullandım
Patlıcanları közlüyoruz ilk sıcaklığı gidince güzelce soyuyoruz. Kesme tahtamıza alıp küçük küçük doğruyoruz.

Daha önceden ayrı bir tencerede 250 gr kıyma, kuru soğan, biber, domates ve az bir miktar salçayı kavuruyoruz.

Patlıcanlarımızın miktarına göre yoğurdu (süzme yoğurtta kullanabilirsiniz) sarımsakla karıştırıp patlıcanlarımızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Servis tabağımıza ilk önce patlıcanlı karışımı üzerinede kavurduğumuz kıymalı sosu döküp kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Alinazik tarifi
Patlıcan yemekleri
Köz patlıcan yemekleri

12. gün iftar menüsü

Posted: 29 Jun 2015 05:49 AM PDT

İftar menüsü
Ramazan menüleri
İftar yemekleri


Ramazan su gibi akıp geçiyor. Hergün iftara ne yemekler yapalım diye düşünüyoruz. Ben bloğumu açıyorum eski tariflerime bakarak menümü oluşturuyorum. Arada yeni yemek çeşitleride ekliyorum soframa fırsat buldukça onlarıda burada paylaşacağım. Ramazan'da dolu dolu geçirmek için çok fazla nette vakit geçirmiyorum. Menülerimi oluşturup paylaşımlarımı yapıp çıkıyorum. Akşam üzeri televizyonda iftar sohbetlerini dinlemeyi seviyorum. Yeni bilgiler öğreniyorum. Benim günlerim dolu dolu geçiyor. Siz ramazanda neler yapıyorsunuz?


Bu günkü menüm için belirlediğim tarifler

Buğday Çorbası

Kıymalı Yaprak Sarma

Bulgur Pilavı

Semizotu Salatası

İrmikli Cevizli Revani

Hepimize hayırlı iftarlar diliyorum. Sofralarmız bereketli olsun.


İftar menüsü
Ramazan menüleri
İftar yemekleri

[Yeni yazı] Tavada Patatesli Börek Tarifi

Leyla AKKUŞ yayımlandı:"     Hayırlı Geceler Dostlar Sizlere hem kahvaltıya hem beş çayına hemde Akşam yemeğine yakışır bir tarif vermek istiyorum.Tavada Patatesli börek yaptım sizler için.Yufkasını ben kendim açtım ama sizler hazır yufka ilede yapa"

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


TOMBUL PİDE

Posted: 29 Jun 2015 12:41 AM PDT

 
Birsence'de yer alan diğer HAMUR İŞLERİ TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...

Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...
 
Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...
 
Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize,akrabalarınıza,dostlarınıza,arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?
 
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
 
Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
 
Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...


TOMBUL PİDE
MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 tane yumurta ( sarısı üzerine )
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
İç malzemesi:
  • Yarım kangal sucuk
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • Tuz, kekik
YAPILIŞI: Sucuğu, biber ve domatesi doğrayalım. Domatesi avuç içine alıp suyunu sıkalım. Hamuru için unun ortasını açıp içine diğer malzemeleri koyup yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım. merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına harcı koyup katlayalım. Tepsiye dizelim. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.

[Yeni yazı] Ramazan Menüsü – İftar Menüsü 13.Gün

Leyla AKKUŞ yayımlandı:"   Günün Duası: "Allahumme tahhirnî fîhi min'ed-denesi ve'l-egdar, ve sabbirni fîhi alâ kainat'il-egdar, ve veffignî fîhi li't-tuga ve suhbet'el-ebrar, bi-avnike ya gurrete ayn'il-mesakîn." Anlamı: Allah'ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) k"