KESTANELİ İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI Posted: 29 Dec 2015 11:01 PM PST KESTANELİ İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI MALZEMELER:- 1 tane bütün tavuk
- 2 su bardağı pirinç
- 15-20 tane kestane
- 1 tane kuru soğan
- 1 paket dolmalık fıstık
- Yarım paket kuş üzümü
- Tuz, karabiber, yenibahar
- 4 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Tavuğun her yerini tuzlayalım. 3 kaşık yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı kavuralım. İçine dolmalık fıstık koyup kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinç, tuz, karabiber, üzüm ve kestaneyi koyup kavuralım. Ocağı söndürüp pilavı tavuğun iç boşluğuna çok sıkı olmadan dolduralım. Pamuklu iple dikelim. Tavuğu fırın kabına koyup üstünü önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatalım. 160 derece fırında 50-60 dakika pişirelim. Sürenin sonunda tavuğun üstünündeki kağıtları açalım. Kalan 1 kaşık yağı tavuğun derisine sürüp 180 dereceye yükseltilmiş fırında tavuk kızarana kadar pişirelim.  |