Hani özgür tarifler vardır ya... böyle dedim ama bu cümleyi ben uydurdum kendi hayal gücüm için. Bence ÖZGÜR TARİFLER DEMEK üzerinde değişiklikler yapıp lezzet zenginliği yapabileceğim yeni lezzetler keşfede bileceğim tarifler demek.
İşte Fransız Tostu benim için Özgür Tariflerim'den artık. Tatlıdan Tuzluya hatta acıya, ekşiye kadar gidebilecek bir zenginlik.
Haydi bu kadar yeter sizi bu tarifimle buluşturayım. Keyifle lezzetle dolu günlerinizin çok olması dileğiyle...işte malzemeler
Fransız Tostu İçin Malzemeler
- 6 dilim tost ekmeği
- 1 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 2 yk şeker
- 2 yk tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat
- ½ paket vanilya
Üzeri için
- Bal-yaban mersini-erik-badem vs.
Yapılışı
- Derin bir kaba yumurtaları kırıp sarı ile beyazları karışıncaya dek çırpın.
- Şeker, süt, tarçın,vanilya ve muskat rendesini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin.
- Yayvan bir tepsiye hazırladığınız bu karışımı dökün.
- Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kesin.
- Sütlü karışıma arkalı önlü birer dakika bekleterek batırın ve ekmeklerin sıvıyı içine çekmesini sağlayın.
- Tavaya tereyağ koyun ve kızdırın soslu ekmekleri arkalı önlü kızartın.
- Servis tabağına alıp üzerine yaban mersini, Kırmızı erik ve badem dökün.
- Enson üzerinde bal gezdirerek servis edin.
- Afiyetler olsun.
Not: Özellikle kahvaltıda üzerinde taze meyveler yerine vişne reçeli de kullanabilirsiniz.