Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Yufka Çanağında Lokum Et

Posted: 28 Jan 2019 11:54 AM PST

Yeni haftanız sağlık ve lezzet dolu olsun. Bugün hem pratik, hem de gönülleri fedetecek bir tarifimiz var. ''YUFKA ÇANAĞINDA LOKUM ET ''  evet güzel bir tarif ama etinizin kaliteli olması lezzeti katlayacak. 

Yufka Çanağında Lokum Et Malzemeleri

500 gram yağsız dana eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 dal biberiye
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yufka
2 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
pul biber-kekik


Yufka Çanağında Lokum Et Yapılışı

Etleri sıvıyağ, tuz ve karabiber ile birlikte düdüklü tencerede 1 kahve fincanı su ilavesi ile pişirin.
Daha sonra tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup kızdırın.
Düdüklü tencerede pişen etleri tereyağında 5-10 dakika kadar arasıra karıştırarak kavurun.
Yufkalardan büyük bir tabak yardımı ile 4 adet yuvarlak kesin.
Kalan tereyağını tavada eritin ve yufkaları tek tek orta kısmına kepçe ile bastırarak çanak şeklini almasını ve kızarmasını sağlayın.
Daha sonra bu yufka çanaklarına etleri yerleştirin.
Pul biber ve kekikle servis edin.
Afiyetler olsun.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar