birgülün lezzetleri |
Posted: 28 Jan 2019 11:54 AM PST Yeni haftanız sağlık ve lezzet dolu olsun. Bugün hem pratik, hem de gönülleri fedetecek bir tarifimiz var. ''YUFKA ÇANAĞINDA LOKUM ET '' evet güzel bir tarif ama etinizin kaliteli olması lezzeti katlayacak. Yufka Çanağında Lokum Et Malzemeleri500 gram yağsız dana eti2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 dal biberiye 1 çay kaşığı karabiber 2 adet yufka 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için pul biber-kekik Yufka Çanağında Lokum Et YapılışıEtleri sıvıyağ, tuz ve karabiber ile birlikte düdüklü tencerede 1 kahve fincanı su ilavesi ile pişirin.Daha sonra tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup kızdırın. Düdüklü tencerede pişen etleri tereyağında 5-10 dakika kadar arasıra karıştırarak kavurun. Yufkalardan büyük bir tabak yardımı ile 4 adet yuvarlak kesin. Kalan tereyağını tavada eritin ve yufkaları tek tek orta kısmına kepçe ile bastırarak çanak şeklini almasını ve kızarmasını sağlayın. Daha sonra bu yufka çanaklarına etleri yerleştirin. Pul biber ve kekikle servis edin. Afiyetler olsun. |
You are subscribed to email updates from birgülün lezzetleri. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "birgülün lezzetleri"