Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Biberiye Marineli Levrek Tarifi

 

  



Selamlar bu hafta o kadar yoğundum ki bir dolu tarifler hazırladım yemekler yaptım videolar çektim ama hiç birini yayınlamaya zamanım olmadı.
     Mutfak Sanatları Akademisi MSA da harika bir workshop yaptık. Size orada yaptığım lezzetli bir o kadar da pratik olan Biberiye Marineli Levrek tarifimi paylaşacağım.
     Öyle havalı uzun olan adına bakmayın herkesin kolayca yapacağı güzel bir tarif.
     Balık olarak levrek kullandık siz dilediğiniz beyaz etli balık kullanabilirsiniz.
     Malzemelerde kolay ulaşılabilir cinsten üstelik. Hemen tarifime geçeyim.



Biberiye Marineli Levrek Malzemeleri


  • 2 adet derili levrek fileto
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2 dal biberiye
  • 1/2 kahve fincanı beyaz şarap sirkesi
  • 1 fincan zeytinyağı

Garnitürü için

  • 8 adet baby patates
  • 3 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • tuz-karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Biberiye Marineli Levrek Yapılışı


  • Garnitür Malzemeleri dışındaki malzemeleri kilitli bir poşette karıştırın.
  • Levreği içine koyup bu sosa bulayın
  • Poşetin kilidini kapatıp buzdolabına kaldırın.
  • Patatesleri 5 dakika kadar haşlayın ve kabuklarıyla beraber 2 ye bölün.
  • Üzerine kekik,zeytinyağı ve baharatları döküp harmanlayın.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.
  • Fırında çıkartmadan 5 dakika önce parmesanları serpiştirin.
  • Yarım saat buzdolabında bekleyen balıkları çıkarıp az yağ ile arkalı önlü kızartın.
  • Baby patatesler ve varsa kırmızı soğan turşusu ile servis edin.
  • Afiyetler olsun.

0 on: "Biberiye Marineli Levrek Tarifi"

Sayfalar