Selamlar sevgiler çok güzel lokmalık bir tatlı ile geldim. İçinde bolca irmik var ve yoğurt var. Lokmalık İrmik Tatlısını Migrostv için yaptım arzu ederseniz videosunu Migrostv den izleyebilirsiniz.
Tabi ki başka tariflerim videolarım da mevcut izleyin aklınıza takılanları bana sorun. Ama önce mutlaka bu tarifimi yapın ve sonucu bana bildirin isterim.
Tabi ki başka tariflerim videolarım da mevcut izleyin aklınıza takılanları bana sorun. Ama önce mutlaka bu tarifimi yapın ve sonucu bana bildirin isterim.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8
Lokmalık İrmik Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti için
3,5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Üzeri için
1 çay bardağı irmik
Lokmalık İrmik Tatlısı Yapılışı
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
Hamurun toparlanmaması halinde biraz daha un ilave edin.
Hamurdan bir parça alıp tezgahta yuvarlayın.
Sonra tezgaha serpiştirilmiş irmiğe bulayın.
2 cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.
180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirn.
Bu arada su ve şekeri sürekli karıştırarak eritin.
Fırından çıkan sıcak lokmaların üzerine dökün.
Şerbetinin çekmesi için tekrar fırın sıcaklığına koyun.
Daha sonra üzerine antep fıstığı serpiştirip servis edin.
Not: Su ve şeker kaynatılmadan lokmalara dökülüyor.
0 on: "Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi"