Selda' nın Mutfak Defteri |
Posted: 08 Nov 2018 02:45 AM PST Herkese merhaba, Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir sürpriz ile güne başladım. Sevgili Punicasadecenar firması harika ürünler göndermiş. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Harran Ovası'ndan sofraalarımıza gelen nefis nar ekşisi. Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri narlardan iyi tarım uygulamaları ile üretimlerini yapıyorlar,. Narın tüm katmanlarının hissedilmesi Punica' ya özel, tanenli bir lezzet veriyor. Tatlı ve ekşinin ideal dengesini tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz. Ben nar ekşisine bayılırım. Balsamik sirkesi kullanmak yerine nar ekşisini her daim tercih ederim. Bu harika ürünleri tariflerimde denemeye başladım. Bugün sizler için kış aylarının vazgeçilmez bakliyatı nohut ile nohut piyazı hazırladım. Hep yemek olarak tükettiğimiz nohuta enfes bir alternatif oldu. Biz bu haliye nohut piyazına bayıldık. Bu salatada başrol oyuncusu nohut ama nar ekşisi de salataya eşsiz bir lezzet verdi. Uamrım sizler de bu nefis piyaz tarifimi denersiniz. Bu arada deneyenlerden fotoğraf bekliyorum haberiniz olsun :) Bu harika lezzetler için tekrar teşekkürler Punicasadecenar :))) Şimdi sizleri hiç bekletmeden hemen geçiyorum Nohut Piyazı tarifime, Malzemeler :
Yapılışı : Geniş bir kabın içine haşlanmış nohutumuzu alalım. Üzerine piyazlık doğradığımız soğanları, küp küp doğradığımız domatesleri, iri iri doğradığımız marulları ilave edelim. Zeytinyağı, sirke, nar ekşisi ,tuz ve baharatlar ile iyice karıştıralım. Ve iştah açan nohut piyazımız artık servise hazır....:)) |
You are subscribed to email updates from Selda' nın Mutfak Defteri.... To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "Selda' nın Mutfak Defteri"