Sayfalar

Dondurmali Ekler Tarifi

 Dondurmalı Ekler adı sizi sakın korkutmasın yapımı oldukça pratik.
 Mutlaka deneyin asla vazgeçemeyeceksiniz. 



DONDURMALI EKLER
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12
Malzemeleri
Hamuru için
·         110 gram tereyağı
·         250 ml su
·         180 gram un
·         4 yumurta
İçi İçin
·         Kaymaklı dondurma
Üzeri için
·         200 gram krema
·         80 gram bitter çikolata
·         Fındık



Yapılışı
·         Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine suyu ilave edin.
·         Tencerenin kenarında kabartılar oluşunca sürekli karıştırarak unu ilave edin.
·         Un topakları tamamen yok olana kadar ocakta tutun.
·         Pürüzsüz hale gelen hamuru ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe soğutun.
·         Hamuru mikser kabına alın, 2-3 dakika kadar da mikserle soğutun.
·         Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserde karıştırmaya devam edin.
·         İşlem tamamlandıktan sonra krema torbasına hamuru koyun.
·         Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru parmak gibi sıkın.
·         Üzerindeki tepecikleri ıslak parmakla hafifçe bastırın.
·         190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
·         Kremayı sos kabında ısıtıp ocaktan alın, içine çikolatayı ilave edin.
·         Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·         Soğuyan ekleri ortadan kesin içine 2 tatlı kaşığı kadar dondurma koyun.
·         Servis tabağına alın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde gezdirin.
·              Afiyetler olsun.