Dondurmalı Ekler adı sizi sakın korkutmasın yapımı oldukça pratik.
Mutlaka deneyin asla vazgeçemeyeceksiniz.
DONDURMALI EKLER
Mutlaka deneyin asla vazgeçemeyeceksiniz.
DONDURMALI EKLER
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12
Malzemeleri
Hamuru için
· 110 gram tereyağı
· 250 ml su
· 180 gram un
· 4 yumurta
İçi İçin
· Kaymaklı dondurma
Üzeri için
· 200 gram krema
· 80 gram bitter çikolata
· Fındık
Yapılışı
· Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine suyu ilave edin.
· Tencerenin kenarında kabartılar oluşunca sürekli karıştırarak unu ilave edin.
· Un topakları tamamen yok olana kadar ocakta tutun.
· Pürüzsüz hale gelen hamuru ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe soğutun.
· Hamuru mikser kabına alın, 2-3 dakika kadar da mikserle soğutun.
· Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserde karıştırmaya devam edin.
· İşlem tamamlandıktan sonra krema torbasına hamuru koyun.
· Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru parmak gibi sıkın.
· Üzerindeki tepecikleri ıslak parmakla hafifçe bastırın.
· 190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
· Kremayı sos kabında ısıtıp ocaktan alın, içine çikolatayı ilave edin.
· Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
· Soğuyan ekleri ortadan kesin içine 2 tatlı kaşığı kadar dondurma koyun.
· Servis tabağına alın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde gezdirin.
· Afiyetler olsun.
0 on: "Dondurmali Ekler Tarifi"