Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Dondurmali Ekler Tarifi

 

 Dondurmalı Ekler adı sizi sakın korkutmasın yapımı oldukça pratik.
 Mutlaka deneyin asla vazgeçemeyeceksiniz. 



DONDURMALI EKLER
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12
Malzemeleri
Hamuru için
·         110 gram tereyağı
·         250 ml su
·         180 gram un
·         4 yumurta
İçi İçin
·         Kaymaklı dondurma
Üzeri için
·         200 gram krema
·         80 gram bitter çikolata
·         Fındık



Yapılışı
·         Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine suyu ilave edin.
·         Tencerenin kenarında kabartılar oluşunca sürekli karıştırarak unu ilave edin.
·         Un topakları tamamen yok olana kadar ocakta tutun.
·         Pürüzsüz hale gelen hamuru ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe soğutun.
·         Hamuru mikser kabına alın, 2-3 dakika kadar da mikserle soğutun.
·         Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserde karıştırmaya devam edin.
·         İşlem tamamlandıktan sonra krema torbasına hamuru koyun.
·         Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru parmak gibi sıkın.
·         Üzerindeki tepecikleri ıslak parmakla hafifçe bastırın.
·         190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
·         Kremayı sos kabında ısıtıp ocaktan alın, içine çikolatayı ilave edin.
·         Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·         Soğuyan ekleri ortadan kesin içine 2 tatlı kaşığı kadar dondurma koyun.
·         Servis tabağına alın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde gezdirin.
·              Afiyetler olsun.

0 on: "Dondurmali Ekler Tarifi"

Sayfalar