Sayfalar

Yemek tarifleri

Yemek tarifleri


K.maraş usulu kelle paça tarifi

Posted: 26 Aug 2018 08:00 PM PDT

Kahramanmaraşta içine un konulmadan yapılan her derde deva kelle paça çorbası. Doğal bir antibiyotik olan Her derde deva olan kelle paça maraş usulu nasıl yapılır. İşte maraş usulu kelle paça...

Yazının devamı için başlığa tıklayın

incir Dolması Tatlisi Tarifi

Bayramda hafif tatlı tarifleri bayramda kolay hazırlayabileceğiniz incir dolması tatlı tarifi.....

İncir dolması
Malzemeler
12 kuru incir
1 su bardağı hurma
1/2 su bardağı ceviz veya fındık


Yapılışı
Hurmaları ve incirleri 1 lt kaynar suda 5 dakika bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, hurma püresi haline getirin. İncirlerin saplarını koparın, içini oyun. Hurma püresine dövülmüş cevizleri veya fındıkları ekleyin ve iyice karıştırın. 1 tatlı kaşığı kadar harcı incirlerin içine ekleyin, ağzını büzdükten sonra tencereye dizin ve 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Hem tatlı isteğinizi bastırmaya hem de bağırsaklarınızın iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

Kahvaltılık Muhammara Tarifi

Hatay ve Antep yörelerinde sıkça yapılan muhammara kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek harika bir meze. Ceviz, salça ve baharatın muhteşem uyumuyla ev usulü muhammara tarifi ile yapacağınız mezeden bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İşte muhammara tarifi ve kalorisi…

Malzemeler;
5 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
4 tane etimek
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru
Kırmızı pul biber
Toz kırmızıbiber
Yapılışı;
Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir. Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır. Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır.

Kerebiç Tarifi

Bayram tatlsı kerebiç tarifi bayram yaklaşırken yapabilkeceğiniz lezzetli harika bir tad kerebiç tatlısı tarifi....


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr eritilmiş margarin
  • ½  paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ½ çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
İçi Malzemesi:
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi ya da çekilmiş Antep fıstığı
  • Tarçın
Çöven Kreması:
  • 2 adet çöven otu
  • 5 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtayı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, eritilmiş margarini, vanilyayı, irmiği ilave edip karıştırmaya devam ettikten sonra, unu, kabartma tozunu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.  Hazırladığımız hamuru buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Bir kabın içine ceviz içini ve tarçını koyup karıştırıyoruz. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp içli köfte gibi açıyoruz. İçine harcı koyup kapattıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çöven kremasını yapmak için öncelikle çöven otunu yıkıyoruz. Tencereye koyup üzerine 4 bardak su ilave ediyoruz. Bir gece suda bekletip, sabah çöven otunu 3 saat kaynattıktan sonra suyunu bir kaba süzüyoruz. Kaynama esnasında suyu azalırsa 1,5 bardak su ilave edebiliriz. Suyu sıcakken pudra şekerini ilave edip karıştırarak içinde eritiyoruz. Biraz ılındıktan sonra bir mikser yardımıyla köpürene kadar çırpıyoruz. Kıvamı koyulaştırdıktan sonra hazırladığınız çöven köpüğünün içine kerebiçleri atıyoruz. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.

Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan oturtma tarifi sizlere bir anne tarifi annelerimizin en sık yaptığı nefis patlıcan oturtma tarif i.

nefis bu tarifte kullanacağımız malzemeler




-1 kilo patlıcan

-Yarım kilo yağsız kuzu eti kuşbaşı şeklinde olacak

-1 Adet orta boyunda soğa

-7 -8 Adet sarımsak

-1 yemek kaşığı salça

-4 adet yeşil biber

-3-4 tane domates

-yarım bardak zeytinyağı

-karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz

ve patlıcan oturtma yapılışı

Önce patlıcanları alacalı şeklinde soyalım küp küp doğrayalım su dolu bir kapta acısını çıkartmak için bekletin domatesleri yine küp küp doğrayıp yemeklik doğrayın etleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp güvece alın suyunu salıp çekinceye kadar arada karıştırın sonra etlerin üzerine zeytinyağı ile soğan ve sarımsaklar bir iki defa karıştırıp sonrasında salçayı karıştırın salça rengini salmaya başlayıncaya kadar ocağın altını kısın. Sonra sırasıyla önce suları süzülmüş patlıcan ve kesilen biberleri ve domatesleri yayın 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin tuzu ve baharatları ekleyerek güvecin ağzını kapatın kısık ateşte 1,5 saat kadar karıştırmadan pişirin. Hazırlanan güveç üst ısısı açılmış fırında 10 dakika üzeri kızarana kadar bekleyin

Solta Pilavı Tarifi

Afyon ilimize özgü Solta pilavı tarifi solta pilavı nasıl yapılır afyon ilinde çok sevilen bir pilav çeşidi olan solta pilavı en kolay nasıl yapılır.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı koyun eti
1 patlıcan
2 soğan
2 çarliston biberi
2 domates
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat ıslatılmış)
Tuz
karabiber

Yapılışı:
İlk önce eti kendi suyuyla kısık ateşte pişirmeye başlayın. Daha sonra  her suyunu çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar iyice  pişirin.Daha sonra patlıcanı alacalı soyun. Kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın ve  tuzlu suda bekletin. Soğan, biber ve domatesi küçük küçük  güzelce doğrayın. Soğanı tereyağında iyice  pembeleştirin. Arkasından  pişmiş eti, biberi, suyu süzülmüş patlıcanı ilave edin. 5-6 dakika kadar  kavurun.
Domatesi de katıp bir iki çevirin. Hepsinin üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün ve  biraz  kaynatın. Daha sonra  pirinci bol suda yıkayıp süzün, tencereye ilave edin. Tuzuna bakın.
Harlı ateşte bir taşım daha  kaynatın ve  hemen ateşin altını kısın. En son olarak  tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekince ateşten alın. 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Servis yaparken üzerine karabiber koyun

Yoğurtlu Kek Tarifi

Merhabalar bugün sizlerle Yoğurtlu Kek tarifimi paylaşacağım. Biliyorsunuz bir kekin olmazsa olmazı süttür. Bu kez süt kullanmadan yumuşacık bir kek tarifim var.
     Dikkat etmeniz gereken umduğunuzdan az bir hamur elde edeceksiniz, bu nedenle kek kalıbınızı her zaman kullandığınız kek kalıbından daha küçük seçmeniz gerekiyor..
     Ortalama 180 derecede 40 dakikada pişiyor . Ancak 30 dakikadan sonra kontrol etmelisiniz. Biliyorsunuz her fırın farklılık gösteriyor. Benim fırınım gibi hızlı ise sizin fırınınız da 25-30 dakikada kekiniz pişer.

Yoğurtlu Kek Malzemeleri


  • 3 yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı normal sulu yoğurt
  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon ksbuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5-2 su bardağı un


Yoğurtlu Kek Yapılışı


  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile iyice kabarıncaya kadar çırpın.
  • Sonrasında sıvı malzemelerin tamamını ilave edip mikser ile 1-2 dakika kadar çırpın.
  • Limon kabuğu rendesi ile kuru malzemeleri ilave edin.
  • Bir spatula yardımı ile karıştırın.
  • Yağlanmış unlanmış kalıbınıza hamuru boşaltın.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

Selamlar sevgiler çok güzel lokmalık bir tatlı ile geldim. İçinde bolca irmik var ve yoğurt var. Lokmalık İrmik Tatlısını Migrostv için yaptım arzu ederseniz videosunu Migrostv den izleyebilirsiniz. 
     Tabi ki başka tariflerim videolarım da mevcut izleyin aklınıza takılanları bana sorun. Ama önce mutlaka bu tarifimi yapın ve sonucu bana bildirin isterim.


Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8

Lokmalık İrmik Tatlısı Malzemeleri

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı irmik
1 tane yumurta
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti için
 3,5 su bardağı su
 4 su bardağı toz şeker
 Üzeri için 
1 çay bardağı irmik


Lokmalık İrmik Tatlısı Yapılışı

Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
Hamurun toparlanmaması halinde biraz daha un ilave edin.
Hamurdan bir parça alıp tezgahta yuvarlayın.
Sonra tezgaha serpiştirilmiş irmiğe bulayın.
2 cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin.
180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirn.
Bu arada su ve şekeri sürekli karıştırarak eritin.
 Fırından çıkan sıcak lokmaların üzerine dökün.
 Şerbetinin çekmesi için tekrar fırın sıcaklığına koyun.
Daha sonra üzerine antep fıstığı serpiştirip servis edin.


Not: Su ve şeker kaynatılmadan lokmalara dökülüyor.

Kayısı Keki Tarifi

 Merhabalar kayısıyı çok sevdiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım. Üstelik bir kayısı ağacım var, her uyandığım sabah ilk baktığım her gün adeta sararan meyvelerini saydığım, meyvelerini kopartmaya kıyamadığım...
     Sarardıkça önce reçellerini yaptım merak edenler buradan bakabilir.  Sonra Kayısı Keki yaptım çeşit çeşit hatta bir tanesini adını Sultan Keki koydum bu tarifime de bakabilirsiniz buradan.
     Kurutmak üzere terasa koydum bir kısmını, kışın hoşaf olacaklar.  Bu kadar lezzetli vitamin dolu bir meyveyi siz de mevsimi geçmeden değerlendirin isterim. 





Hazırlama süresi:  20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8

Kayısı Keki Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı margarin
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
10 adet kayısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
5-6 adet kayısı
1 çay bardağı antep fıstık içi
1 yemek kaşığı toz şeker


Kayısı Keki Yapılışı

Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
Beyazlarını mikser ile iki katına çıkana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının üzerine şekeri ilave edin ve çırpın.
Ve  erimiş margarin ve sütü de ekleyerek karıştırın.
Biraz karıştırdıktan sonra doğranmış kayısıları da ilave edin.
Karışımın içerisine yumurta beyazlarını aktarın. Söndürmemeye çalışın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatulayla karıştırın.
Yağlanmış unlanmış fırın kabına aktarın.
Kekin üzerine ikiye ayrılmış tozşekeri serpilmiş kayısıları dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  25-30 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.


Not: Kek kalıbı bu ölçülere göre ayarlanmalıdır.