Sayfalar

Paysafcard Bozdurma Eura ve Dolar

Artık Sitemiz üzerinden Euro ve Dolar (Usd) para biriminde olan Paysafacard kodlarınızın bozumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Düşük Komisyon Oranları, Yüksek Kur ve Tüm Bankalara havale işleminin yanısıra banka hesabı olmayan müşterilerimiz için cebe havale ile ödeme seçeneği ve Papara ile ödeme seçeneği de aktifdir.

7/24 Kesintisiz Astropay Paykasa Paysafecard JetonKart satış ve bozdurma işlemlerinde hizmetinizdeyiz.

Tüm bozdurma işlemleri sadece dakikalar içinde tamamlanır ve bakiyeniz tercih ettiğiniz ödeme yöntemi ile tarafınıza gönderilir.

astropay bozdurmapaykasa bozdurmapaysafecard bozdurmajetonkart bozdurma


www.e-paykasa.com

Kibris Tatlisi Tarifi

Cevizli keki, kıvamında şerbeti ve hafif muhallebisiyle gönülleri fetheden Kıbrıs Tatlısı, misafirleriniz tarafından bol beğeni alacak. Bu tarifi mutlaka deneyin!


Malzemeler:

Kek Malzemeleri:
4 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için: Toz Antep fıstığı

Yapılışı:

Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk daha kaynatın ve ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Sıvıyağı ekleyin karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyin karıştırın.
En son cevizi ekleyin ve karıştırın.
Yağladığınız kalıba karışımı dökün ve 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın.
Muhallebisi için süt, nişasta, un ve toz şekeri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
Kekin üzerine kürdanla delikler açarak şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra muhallebisini ekleyin ve üzerini antep fıstığı ile süsleyin.

Fransiz Tostu Tarifi

Size harika bir tarifim var. İnanın bir kez yapınca çeşitlendirip, renklendirip hep yapacağınızdan eminim.
     Hani özgür tarifler vardır ya... böyle dedim ama bu cümleyi ben uydurdum kendi hayal gücüm için. Bence  ÖZGÜR TARİFLER DEMEK üzerinde değişiklikler yapıp lezzet zenginliği yapabileceğim yeni lezzetler keşfede bileceğim tarifler demek.
    İşte Fransız Tostu benim için Özgür Tariflerim'den artık. Tatlıdan Tuzluya hatta acıya, ekşiye kadar gidebilecek bir zenginlik.
     Haydi bu kadar yeter sizi bu tarifimle buluşturayım. Keyifle lezzetle dolu günlerinizin çok olması dileğiyle...işte malzemeler

Fransız Tostu İçin Malzemeler
  • 6 dilim tost ekmeği
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 2 yk şeker
  • 2 yk tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat
  • ½ paket vanilya


Üzeri için
  • Bal-yaban mersini-erik-badem vs.
Yapılışı
  • Derin bir kaba yumurtaları kırıp sarı ile beyazları karışıncaya dek çırpın.
  • Şeker, süt, tarçın,vanilya ve muskat rendesini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin.
  • Yayvan bir tepsiye hazırladığınız bu karışımı dökün.
  • Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kesin.
  • Sütlü karışıma arkalı önlü birer dakika bekleterek batırın ve ekmeklerin sıvıyı içine çekmesini sağlayın.
  • Tavaya tereyağ koyun ve kızdırın soslu ekmekleri arkalı önlü kızartın.
  • Servis tabağına alıp üzerine yaban mersini, Kırmızı erik ve badem dökün.
  • Enson üzerinde bal gezdirerek servis edin.
  • Afiyetler olsun.
Not: Özellikle kahvaltıda üzerinde taze meyveler yerine vişne reçeli de kullanabilirsiniz.

Ali Pasa Pilavi Tarifi

ALİ PAŞA PİLAVI tarifi "Gelinim mutfakta" programından ali paşa pilavı tarifi....
Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Karabiber



Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 avuç file Antep fıstığı
1 avuç sultaniye üzüm
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın. Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını tencereye ekleyip eritin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun.
Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın.
Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin.
Sıcak servis edin.

Evde Hamburger Tarifi

 Merhabalar, biliyorsunuz hamburger bazı merciler tarafından zararlı ve sağlıksız olarak lanse ediliyor.
   Ben Hamburger Köftenin zararlı ve sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki evde yapılırsa... Anne Köftesi diye bir tabir vardır ya... Benim yaptığımda Anne hamburgeri...
   Üstelik dışarıda yapılanların içinde neler var diye düşünmeden aynı lezzette ama içinde zararlı maddeler bulunmayan bu köfteleri rahatlıkla çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
   Hemen tarifini vereyim siz dilediğinizce yeşillik, peynir ve domatesle şenlendirin.


Evde Hamburger Köfte Malzemeleri


  • 1 kilo dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 4 tatlı kaşığı hardal
  • 4 tatlı kaşığı sirke
  • 4 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Evde Hamburger Köfte Yapılışı


  • Soğan ve sarımsağı soyup rondodan geçirin.
  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri ilave edin.
  • Malzemeler birbirine krışana kadar yoğurun.
  • Büyükçe bir parça kopartıp yuvarlak bir köfte şekli verin.
  • Bu aşamada dikkat köfteleriniz hamburger ekmeğinden büyük olsun.
  • Tereyağından minik bir parça alıp köftelerin orta kısmına koyarak tekrar şekillendirin.
  • Döküm veya yapışmaz bir tavada veya mangalda köfteleri arkalı önlü pişirin.
  • Hamburger ekmeklerinin içine yeşillik, domates, peynir ve köfteleri dilediğiniz sırayla koyup ketçap mayonez eşliğinde sunun.
  • Afiyetler olsun.

Hindiba Galette Yapımı

 Bu gün tuzlu sebzeli bir galette yaptım. İster sabah kahvaltısında isterseniz 5 çayında. Dilerseniz bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
     İşte Hindaba ile Galette Yapımı benim için zamansız yemeklerden yine bir tanesi.
Hindibaanın yararlarını googgle dan okuyabilirsiniz..Hafif acımsı tadı olsa da çiğ olarak diğer yeşilliklerle salatası  şahane oluyor. Ben bugün galette yapımında kullandım. sanırım bugüne kadar bu şekilde hindibaa pişiren olmamıştır.


Hindiba ile Galette Yapımı malzemeleri

  • 1.5 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı soğuk su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için 
  • 1 demet hindibaa
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hindibaa ile Galette Yapımı

  • Unun içine küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını elinizle karıştırarak hafifçe yedirin.
  • Soğuk su ve tuzu ilave edin ve çok hızlı olarak yoğurup toparlayın.
  • Strec filime sararak buzdolabında 1 saat kadar beklemeye alın.
  • Hindibaaları kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika bekletin.
  • Kaynayan sudan alın ve hemen soğuk suya atın.
  • Havuçları rendeleyin, Hindibağları doğrayın ve yağda hafifçe soteleyin.
  • Ocaktan alım piyaz şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı ilave edin ve karıştırın.
  • Buzdolabından hamuru çıkarın pişime kağıdı arasında merdane veya elinizle açın.
  • Tepsiye pişirme kağıdı ile birlikte koyun. 
  • Orta kısmına hazırladığınız harcı yerleştirin .
  • Hamurun kenarını katlayarak kapatın.
  • Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
  • 200 derece önceden ısınmış fırında pişirin.
  • Üzerine lor peyniri veya dilediğiniz bir peyniri serpiştirerek servis edin.

Binbir Gece Tatlisi Tarifi

Binbir gece tatlısı tarifi sütlü tatlı sevenler için muhteşem bir seçim olacaktır. binbir gece tatlısı tarifinin ağızda bıraktığı tat ve muhteşem kıvamı herkesin beğendiği bir tatlı olacaktır. Sütü çok fazla tüketemiyorsanız dolabınızda bulunan sütünüzü bu nefis binbir gece tatlısıyla taçlandırabilirsiniz. İşte yedikçe yemek isteyeceğiniz binbir gece tatlısı tarifi.




Büyüleyici görüntüsü, muhteşem tadı ile binbir gece tatlısına bayılacağınızdan eminiz. Hafif bir tatlı arayışına girdiyseniz binbir gece tatlısı tarifi tam size göre. İşte tadı damağınızda yer edecek olan binbir gece tatlısı tarifi.

Malzemeler 
Beyaz kısmı
3,5 bardak süt
3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
Sarı kısmı
3,5 Bardak portakal suyu
3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1su bardağı şeker 
İkisini de aynı anda ocakta muhallebi gibi pişirip ocağın altını kapatalım. Tencereyi sürekli karıştırarak kaynarlığını alalım. Büyük yuvarlak borcama zebra kek yapar gibi boşaltalım. Yapımı oldukça basit olan bu tatlı ile damak tadınızı renklendirebilirsiniz.
Aynı zamanda bu tatlıyı  1 yaş üzeri bebeklere de yedirebilirsiniz. 

Uzum Receli Tarifi

Üzüm Reçeli

Herkese merhaba,

Reçel yapmayı çok seviyorum. Hal böyle olunca damak tadımıza uygun meyvelerden farklı farklı reçeller yapıyorum. Bu sefer sizler için üzüm reçeli tarifi hazırladım. Reçelimi hazırlarken içine eklediğim karanfil lezzetine lezzet kattı. Sizler isterseniz karanfil yerine kabuk tarçın da ekleyebilirsiniz. 

Haydi hep birlikte üzüm reçelini nasıl yapmışım bir göz atalım,







Malzemeler :

  • 750 gr beyaz üzüm
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 5 - 6 adet karanfil
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı :

Üzümleri yıkayalım ve ayıklayalım. Sularının süzülmesi için bir müddet süzgeçte bekletelim. Geniş bir tencerenin içine üzüm, su, toz şeker ve karanfilleri alıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim. Üzümler yumuşamaya başladığında, reçelin kıvamı  da koyulaşmaya başlar. Tam bu noktada limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Üzüm reçelimiz soğuduktan sonra kavanozlara alıp buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyetler Olsun :)

Keskül Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olup en hafif sütlü tatlılardan bir tanesidir. Keşkül nedir, keşkül nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere keşkül yapımı ve keşkülün nerden geldiğini açıkladık. İşte keşkül yapımı ve keşkül nedir sorusunun cevapları…




Keşkül nedir?
Keşkül derviş çantası anlamına gelmektedir. Osmanlı döneminde dervişlerin bellerine iple bağladıkları kaselere keşkül adı verilmekteydi. Gurur ve kibir adına dilenmeye mecbur bırakılan dervişlere yiyeceklerini koymaları için keşkül adı verdikleri çantalar takılırdı.  Ancak burada dilenmek günümüzdeki gibi değil, felsefi tarikat olarak görülürdü. 
Aynı zamanda dervişlerin taşıdıkları bu kaselere keşkülü fukara’ da denilmekteydi. Fukara keşkelü ileriki zamanlarda kanuni döneminde  imâretlerinde fakirlere dağıtılan yüksek kalorili, sütlü bir tatlı halini almıştır. 
Osmanlı döneminde ihtiyaç sahiplerini doyurmak amaçlı yapılan ve zengin besin maddeleri içeren keşkül yapımını artık açıklamaya geçebiliriz. Keşkül yapımını bilmiyorsanız sizler içi araştırdığımız tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. 
Malzemeler 
1 lt süt
1 su b şeker
1 tane yumurta sarisi
1 su b çekilmiş toz badem ben biraz iri bıraktım
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı su
Keşkül yapımı 
1. Adım: Tencereye nişasta ve su hariç bütün malzemeyi koyalım.kaynayana kadar karıştıralım.
2. adım:  Kaynamaya başlayınca nişastayı suyla açın ve ekleyin karıştırarak 3-4 dk daha ocakta tutun.
3.adım: Hemen kaselere paylaştıralım. Oda ısısına gelince de buzdolabına kaldıralım.
4.adım: 3-4 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz. Servis ederken üzerine badem ve file badem ve koyabilirsiniz.

Palamut Bugulama Tarifi

Son derece sağlıklı bir palamut tarifi... İşte adım adım palamut buğulama yapımı



Malzeme Listesi

1 adet büyük boy palamut
3 adet orta boy domates
3 adet orta boy soğan
3-4 adet yeşil biber
6 diş sarımsak
ince kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
karabiber, pulbiber, tuz

Hazırlanışı

Adım 1
Teflon tavaya 2 kaşık sıvı yağı ekleyin. Tavaya piyazlık doğradığınız soğanı atıp kavurmaya başlayın.
Adım 2
Birkaç dakika sonra üzerine sarımsak, domates, biber, defne yaprağı, maydanoz ve baharatları ilave din. Ardından isteğinize göre ister dilimlenmiş yuvarlak isterseniz de uzunca kestirdiğiniz palamutları ilave edin.
Adım 3
Son olarak da üzerine yarım su bardağı su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Islak Hamburger Tarifi

Islak hamburger tarifi hamburgerin en güzeli ve lezzetlisi ıslak hamburger tarifi...

Malzemeler:

500 gram kıyma
1 yumurta
1 soğan rendelenmiş
2 diş sarımsak ezilmiş
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım su bardağı galeta unu


Hamburger ekmeği 6 adet
Sosu İçin:
1 kutu domates püresi
yarım çay bardağı ketçap
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Hamburger ekmeği büyüklüğünde yassı şekiller verin.
Bir tavaya sos malzemelerini ekleyin ve kaynatın.
Köfteleri önce az yağlı tavada önlü arkalı pişirin, daha sonra sos tavasına aktararak köfteleri sosa iyice bulayın ve tabağa alın.
Ekmekleri ortadan ikiye kesin, alt kısımları sos tavasına gelecek şekilde yerleştirin.
Maşa ile ekmekleri çevirerek aralarına köfteyi de ekleyerek hamburger haline getirin.
Tavanın kapağını kapatıp 1 dakika bekletin ve tabağa alın.
Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun

Rulo Pasta Tarifi

Lezzetli ve kolay rulo pasta yapımı rulo pasta tarifi. Nefis kolay muzlu rulo pasta tarifi....

malzeme
•4 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1 çay bardağı su
•1,5 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu


Pasta kreması için:
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı toz şeker
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı buğday nişastası
•1 paket vanilya
Pasta içi için:
•2 adetmuz
•1/2 çay bardağı toz Antep fıstığı
Üzeri için:
•2 paket toz krem şanti
•2 su bardağı soğuk süt
Yapımı
•Pastanın pandispanya kekini hazırlamak için yumurta ve toz şekeri krema halini alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
•Su ve vanilyayı karışıma ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın.
•Hazırlamış olduğunuz pandispanya karışımını tabanını yağlı kâğıt ile kapladığınız fırın tepsisine aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıttığınız180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
•Pastanın kreması için; süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Çırpıcı yardımıyla aralıksız karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
•Pastanın üzeri için toz krem şanti ve soğuk sütü mikser aracılığıylaçırpın; buzdolabında bir saat kadar bekletin.
•Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından yağlı pişirme kağıdıyla beraber fırın tepsisinden alın.
•Üzerine hazırladığınız ve ılık duruma gelen kremayı bir spatula yardımıyla yayın. Muzları pastanın orta kısmına bütün olarak yerleştirin.
•Pandispanyayı yağlı kâğıttan ayırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo pastayı, servis tabağına alın. Üzerini çırptığınız krem şanti ile kaplayın. Toz Antep fıstığını serpin.
•Pastayı en az 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.