Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Etli Pilav

Posted: 18 Feb 2019 09:00 AM PST

     Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, Sevmek ve sevilmek için çareler aranmalı. Hoş muhabbetlerin yanında lezzetlere de önem vermeli. Etli Pilav yaptım şeklini sevgi gününe göre uyarladım. Çünkü sevdiğinizin kalbine giden diğer bir yolda midesinden geçebilir.
     @birgulunlezzetleri sevdiklerinizle her zaman hoş muhabbetler ve lezzet dolu sofralar diler.
     Gönül sevgiyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açar diyor ve yaptığınız yemekler ve farklı sunumlarla şahane sofralar kurun istiyoruz.
Her zaman yapabileceğiniz bir yemeği özelleştirmek için size bir önerimiz var.


Etli Pilav İçin Malzemeler


  • 500 gram sotelik dana eti
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Pilavı için
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İçecek tercihi için Böğürtlen Suyu tavsiye olunur.

Etli Pilav Yapılışı

  • Kalın tabanlı yayvan bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve mini mini doğranmış etleri ilave edin.
  • 5 dakika kadar hiç karıştırma işlemi yapmadan bekledikten sonra karıştırın .
  • Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Etler biraz su salacaktır. Tekrar suyunu çekip yumuşadıktan sonra incecik doğranmış biberleri ve tuz_karabiberi ekleyin.
  • Tencereyi ocaktan alıp beklemeye bırakın.
  • Pilav için, pirinci yıkama suyu bir suyu duru hal alıncaya kadar yıkayın .
  • Pilav tenceresine yağı koyup pirinleri kırmadan hafifçe kavurun.
  • Tuz ve et suyunu ilave edin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kalp formlu kek kalıbının içine streç filim serin.
  • Etleri kaşıkla bastırarak kalıbın tabanına yerleştirin.
  • Üzerine yine kaşıkla bastırarak pilavı yerleştirin.
  • Servis tabağına ters çevirip streci üzerinden yavaşça alın.

Nefis doğal içecekleri ile servis edin.






.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar