Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Ayşe'nin Mutfağı

 

Ayşe'nin Mutfağı


Mucver Tarifi-Kabak mucveri tarifi

Posted: 10 Dec 2015 12:26 PM PST

Kabak mücveri 
Kabak mücveri tarifi
Mücver nasıl yapılır?

Yıllar evvel bloğuma mücver tarifimi eklemiştim. Ama nedense resim silindi. Geçen gün yapınca resim çekmek içinde fırsatım olunca tekrar eklemek istedim. Diğer sebzeli mücverimide görmeden gitmeyin derim. 
Kabak Mücveri




  •  4 adet kabak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için yağ


Kabaklarımızı soyacakla soyuyoruz güzelce yıkıyoruz. Rendemizin kalın bölümüyle rendeliyoruz. Ben suyunu sıkmıyorum. Maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğruyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz.  Tavamıza yeteri kadar yağ koyup ıstıyoruz. Isınan tavamıza kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartıyoruz. Sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun


Kabak mücveri 
Kabak mücveri tarifi
Mücver nasıl yapılır?

Hamsi Tava Tarifi

Posted: 10 Dec 2015 11:50 AM PST

Hamsi tava tarifi
Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?

Hamsi en sevdiğim balıklardan biridir. Hamsininde en sevdiğim hali kızarmasıdır. Kızartma çok yağlı olabiliyor bu yüzden balık tavasında bu şekilde kızartılırsa fazla yağlı olmuyor. Sizde benim gibi az yağlı hamsi tava seviyorsanız bu usulde yapın derim. Daha önce hamsili pilav tarifinide paylaşmıştım. İsterseniz blogtan ayrılmadan onada bir göz atabilirsiniz.

Daha önce paylaştığım hamsi tava tarifi bol yağda kızartılmış bir hamsiydi.
Hamsi tavaların pek bir özelliği yok Önemli olan düz olan kapağı. Kapakla çeviriyoruz.


Az yağlı Hamsi Tarifi tarifi


  • 1 kg kılçıkları alınmış hamsi
  • mısır unu
  • tuz
  • az miktarda sıvı yağ
Hamsilerimizi güzelce yıkıyoruz. Tavamıza 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hamsilerimizi tuzlayıp tek  tek mısır ununa bulayıp ortadan başlayıp yan yan diziyoruz. İkinci sırada balıkların uçlarına aralara birer sıra balık daha diziyoruz. Bu şekilde yaklaşık 3 kaşık tava hamsi çıkıyor İsterseniz tavanın tamamını bu şekilde dizerekte doldurabilirsiniz. 

Tavamızı ocağa alıp kızartmaya başlıyoruz. Ucundan bakıp bir tarafının kızardığını görünce üzerine kapağı kapatıp hamsilerin üzerine bastırıyoruz tavayı yan tutup varsa yağını derin bir kaseye süzdürüyoruz. Tavayı ters çevirip kapağa gelen hamsileri tavaya kaydırıyoruz ve biraz yağ ekliyoruz. İki tarafıda kızarınca sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben roka ile servis yapmıştım ama geçen gün internette balıkla roka yenmemesi gerektiği hakkında bir yazı okudum.Uzmanlar  rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunuyorlar. Bundan sonra bende buna dikkat edeceğim.

Afiyet olsun.

Hamsi tava tarifi

Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?

Cikolata Kremali Tart Kek Tarifi

Posted: 10 Dec 2015 11:01 AM PST

Tart kek tarifi
Çikolatalı tart kek tarifi
Tart kek nasıl yapılır?

Çikolata kremalı tart kek nefis bir tatlı. Yumuşacık bir kek üzerinde harika bir çikolatalı krema mmm deneyin pişman olmayacaksınız. Bu tarifle çeşit çeşit tart kek yapabilirsiniz. İleriki zamanlarda diğer çeşitlerinide ekleyeceğım. Ama ilk önce bunu mutlaka deneyin.

Kekini sade yapıp üst malzemesi olarak çeşitlendirebilirsiniz.


Çikolata Kremalı Kek Tarifi

Kek kısmı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sür
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1  pk vanilya
Çikolatalı Krema için
  • 1 kutu sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata
  • Üzeri için kremadan biraz ayırun
Bu tarif için ilk önce bir tart kalıbına ihtiyacımız var. Kek için gerekli malzemelerle normal kek yapar  gibi kek hamuru hazırlıyoruz. Tart kalıbımızın her tarafını eritilmiş tereyağ ile yağlıyoruz. Kek hamurunu tart kalıbımıza döküyoruz. Kalıbı ufak hareketlerle sallayıp kek hamurunun güzelce yayılmasını sağlıyoruz. 
Önceden ısıtılmış  170 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. 
Fırından çıkan kekimizi biraz ılınınca kalıptan çıkarıyoruz. Oyuk kısmı üstte kalacak şekilde servis tabağımıza alıyoruz. 

Çikolatalı krema için sıvı kremamızdan biraz ayırıp kalan kısmını cezve gibi bir kaba koyup üzerine bitter çikolataları kırıp kısık ateşte  sürekli karıştırarak çikolatalar eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Tamamen karışan kremamızı kekimizin ortasına yayıyoruz. 
Kalan bir kenara ayırdığımız kremamızı bence ( ben elimle şekil verdiğim için istediğim gibi düzgün olmadı)  sıkma pompasına doldurup yuvarlak şekilde sıkıyoruz. Daha sonra kürdan şekil veriyoruz. 2 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun



Tart kek tarifi
Çikolatalı tart kek tarifi
Tart kek nasıl yapılır?

0 on: "Ayşe'nin Mutfağı"

Sayfalar