Leyla AKKUŞ yayımlandı:"Käsewindbeutelchen - Peynir soslu Ekler Tarifi Hayırlı Akşamlar Dostlar Bugün sizlere kahvaltıda veya Beş çayında yiyebilceğiniz ve hatta Misafirlerinize zevkle ikram edebilceğiniz çok lezzetli bir Tarif vermek istiyorum.Bu tarifi ben " Käsewindbeutelchen - Peynir soslu Ekler Tarifi Hayırlı Akşamlar Dostlar Bugün sizlere kahvaltıda veya Beş çayında yiyebilceğiniz ve hatta Misafirlerinize zevkle ikram edebilceğiniz çok lezzetli bir Tarif vermek istiyorum.Bu tarifi ben biraz Alman tariflerinden biraz kafadan uydurarak yaptım diyebilirim.İnanın bana çoluk çocuk yaptığımız iki tepsilik Tarifi anında bitirdik :))) İç sosu okadar lezzetli olduki, ekmeğe dahi sürüp yiyebilirsiniz Arkadaşlar.Lütfen Tariflerimizi yapınca küçük bir yorumu çok görmeyin.Hatta sayfalarınızda paylaşırsanz çok ama çok sevinirim Dostlar Ekler hamuru için Malzemeler : - 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
İç Sosu için Malzemeler : - 200 gr Labne Peynir ( Frischkäse )
- 3 Yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı yoğurt
- Kornison Turşu
- Kurutulmuş veya taze maydanoz
- İsteğe göre taze yeşil soğan
Yapılışı : - Ekler hamuru için Tenceremize tereyağı ile suyumuzu koyup kaynatalım.
- Eriyen tereyağının içine seker, tuz ve unu ilave edip kasıkla kısık ateşte beş dakika devamlı karıştırarak kavuralım.
- Kavurduğumuz hamurumuzu ilınmaya bırakalım.
- Ilınan hamuru bir kaç dakika daha elimizle yoğuralım.
- Hamurun içine ilk önce bir yumurtayı kırıp hamura yumurtayı yedirerek elimizle yoğuralım.
- Sonra sırayla diğer yumurtalarıda kırıp elimizle yoğuruyoruz.
- Yani Yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirerek yoğuralım.
- Hamurumuzu sıkma aparatına doldurup resimdeki gibi 10 cm uzunluğunda aralıklı ekler sıkalım.
- Bu malzemeden 2 tepsi ekler çıkıyor Arkadaşlar
- Tepsimize hamurları sıktıktan sonra öncende ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-35 dakika arası kızarana kadar pişirelim Arkadaşlar.
- Lütfen 20 dakikadan sonra fırının başında olup kontrol edin.
- Bazen 25 dakikada pisiyor bazen ise 35 dakika sürüyor
- İyice kızarınca fırından çıkartın derim ben.
- Pişen Eklerleri soğumaya bırakalım.
- İç malzemesi için kornişon turşu ve isteğe bağlı olarka yeşil taze soğanları ince ince doğrayalım.
- Sonra bir kabin içine Peynirimizi,mayonezi ve yoğurdu koyup karıştıralım.İçine doğranmış turşu ve yeşil soğan sonrasında maydanozumuda katıp iyice karısıtralım.
- Ekler hamurumuzun içini kesip açalım ve içine peynirli sosumuzdan koyup üzerini kapatalım.
- Diğer tüm eklerlerimizide aynı şekilde yapıp içine peynirli sosumuzdan koyalım.
- Eklerleri servis tabağına alıp afiyetle tüketabılırsınız Arkadaşlar
Afiyet Olsun             Hayirli Aksamlar Dostlar | | | | |
0 on: "[Yeni yazı] Käsewindbeutelchen – Peynir Soslu Ekler Tarifi"