Leyla AKKUŞ yayımlandı:"Schokoladenkugel - Çikolata Topları Hayırlı Akşamlar Dostlar Sonunda uzun zamandır Aklımda olupta bir türlü yapamadığım harika Tarifi bugün yaptım :))) Size gerekli olan şey sadece Top halini vermek için kulladığımız kugeller.Onlarıda Ebaydan " Schokoladenkugel - Çikolata Topları Hayırlı Akşamlar Dostlar Sonunda uzun zamandır Aklımda olupta bir türlü yapamadığım harika Tarifi bugün yaptım :))) Size gerekli olan şey sadece Top halini vermek için kulladığımız kugeller.Onlarıda Ebaydan Acryl-Kugel yazarak bulabilirsiniz Arkadaşlar.Ben 5 tane kugele 10 euro verdim.Ve bence bu kugeller ile daha farklı tariflerde yapılabilir gibime geliyorrrr :)) Tarifimizin videosunu izlerken eminimki biran önce sizde bu tarifi yapmak için Mutfağa giriceksiniz.Lütfen Videolu Tariflerin devamı için YOUTUBE Kanalımıza Abone olmayı ve Tarifimizi Paylaşmayı unutmayalım Dostlar. Malzemeler : ( 4 tane 10 cmlik Acryl-Kugel ) - 100 gr Beyaz Çikolata
- 100 gr Bitter çikolata
Üzerin dökeceğimiz karamel sos için : - 1 su bardağı şeker
- 25 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt reçeli veya Krema
Süslemek için : - Çilek
- Kivi
- Muz
- Üzüm
- Vanilyalı Dondurma
Yapılışı : - Çikolataları ayrı kaplara koyup benmarı usulü eritelim.
- Erittiğimiz Çikolataları kugel kaplarımıza dökelim.
- Bir kase erittiğimiz çikolatadan 2 tane çikolata topu çıkıyor Arkadaşlar.
- Çikolataları döktüğümüz kugellerin kapaklarını kapatıp kenarlarını güzelce bantlayalım.
- Kapaklarının sıkıca kapanıp kapanmadığını kontrol etmek gerek Arkadaşlar.
- Kapakları sıkıca kapatılmış içi çikolata dolu kugelleri elimizde çevirerek çikolatanın iyice kugelin içine yayılması için sallayalım.
- Kugelin içi tamamı ile çikolata oldu ise kugellerimizi buzluğa koyup 2 saat boyunca buzlukta Donmasını bekleyleim.
- Buzluğa koymazsanız,çikolatalar kugelden çıkmaz Arkadaşlar.
- Üzerine dökeceğimiz karamel için tenceremizi ocağın üzerine alıp ısıtalım.
- Sonra içine sekeri döküp,sekerin erimesi için durmadan karıştıralım.
- Tencereyi arada geri çekip karıştırmaya devam edelim.
- Aksi takdirde karameli yakabiliriz.
- Şekeri iyice eriyen karamelin içine tereyağını katıp karıştıralım.
- Son olarakta süt reçelini katalım.
- Süt reçeli yoksa kremada oluyor Arkadaşlar.
- Karamel iyice kaynayınca alıtını en az ayara alıp karamelin soğumamasını sağlayalım.
- Karamel bize sıcak lazım çünkü :)
- Buzlukta donan çikolatalı kugelleri çıkartalım.
- Kugellerin kenarındaki bantları sökelim ve bıçak yardımı ile kenar kısımlarını dikkatlice çizerek kugelleri açalım ve içindeki top halindeki çikolatayı çıkartalım.
- Boş bir tavayı ocağın üzerinde ısıtalım.
- Sonra Çikolata topumuzu bir peçete ile tutup altını tavaya hafiften sürtelim ve bir delik açalım.
- Kase şekline gelen çikolatamızın içine meyve dolduralım ve üzerine servis yapacağımız tabağı koyup ters çevirelim ve Çikolata topumuzu bu şekilde tabağımıza aktarmış olduk Arkadaşlar.
- Çikolata topumuzun kenarlarına meyveleri dizelim ve yine kenarınada dondurma koyalım.
- Servis yapacagımız zaman,sıcak karameli güzelce Çikolata topumuzun üzerine dökelim.
- Çikolatası eriyen ve meyve ve dondurma ile harika bir lezzete sahip olan bu Tatlımızı afiyetle tüketebiliriz Arkadaşlar.
Afiyet Olsun             LÜTFEN AMA LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLALIM DOSTLAR | | | | |
0 on: "[Yeni yazı] Schokoladenkugel – Çikolata Topları"