Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Ali Nazik Kebap Tarifi

 

Bazı yörelerde Ali nazik, bazılarında ala nazik, kimilerine göre ise eli nazik diye adlandırılan hafif ve lezzetli bir yemek.  Daha çok Antep yöresine ait diye bilinir.
Patlıcanlı kısım yoğurtlu olduğu için çok sevdiğim, çok hafif bir lezzet.
ALİ NAZİK
Malzemeler
4 adet iri patlıcan
1.5 su bardağı az sulu yoğurt
200 gr. Kıyma
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy soğan
1 adet iri domates
2 adet sarımsak
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Süslemek için maydanoz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları mangal ateşinde veya ocak üzerinde közleyin.
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Çok az tuz ilave edin.
Diğer tarafta soğan ve biberi yemeklik doğrayıp 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla  sarartın. Kıymayı ekleyip onunda rengi dönene kadar pişirin.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyin. Domatesler pişince, tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Yoğurtla karıştırdınız patlıcanları genişçe bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve kıymalı harcı dökün. İnce doğranmış maydanozlarla  süsleyip servis yapın.

0 on: "Ali Nazik Kebap Tarifi"

Sayfalar