Bu gün tuzlu sebzeli bir galette yaptım. İster sabah kahvaltısında isterseniz 5 çayında. Dilerseniz bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
İşte Hindaba ile Galette Yapımı benim için zamansız yemeklerden yine bir tanesi.
Hindibaanın yararlarını googgle dan okuyabilirsiniz..Hafif acımsı tadı olsa da çiğ olarak diğer yeşilliklerle salatası şahane oluyor. Ben bugün galette yapımında kullandım. sanırım bugüne kadar bu şekilde hindibaa pişiren olmamıştır.
Hindiba ile Galette Yapımı malzemeleri
- 1.5 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı soğuk su
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Üzeri için
- 1 demet hindibaa
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hindibaa ile Galette Yapımı
- Unun içine küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını elinizle karıştırarak hafifçe yedirin.
- Soğuk su ve tuzu ilave edin ve çok hızlı olarak yoğurup toparlayın.
- Strec filime sararak buzdolabında 1 saat kadar beklemeye alın.
- Hindibaaları kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika bekletin.
- Kaynayan sudan alın ve hemen soğuk suya atın.
- Havuçları rendeleyin, Hindibağları doğrayın ve yağda hafifçe soteleyin.
- Ocaktan alım piyaz şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı ilave edin ve karıştırın.
- Buzdolabından hamuru çıkarın pişime kağıdı arasında merdane veya elinizle açın.
- Tepsiye pişirme kağıdı ile birlikte koyun.
- Orta kısmına hazırladığınız harcı yerleştirin .
- Hamurun kenarını katlayarak kapatın.
- Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
- 200 derece önceden ısınmış fırında pişirin.
- Üzerine lor peyniri veya dilediğiniz bir peyniri serpiştirerek servis edin.
0 on: "Hindiba Galette Yapımı"