Domates Receli Tarifi
Bozcaada Domates Reçeli Malzemeleri
- 2 kilo sert ve küçük yumurta diye tabir edilen domates
- 2 kilo toz şeker
- 8 su bardağı kadar su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 dal lavanta
- Domates sayısı kadar kabuğu çıkmış badem
Bozcaada Domates Reçeli Yapılışı
- Domateslerin kabuklarını soyun.
- Tepesindeki kahverengi yeri oyarak alın.
- Bu aşamada mini oyacak aletiniz varsa onu kullanın hatta çekirdeklerini çıkarabildiğiniz kadar çıkartın.
- Birkaç kez suda bekletmeden yıkayın.
- 2 litre kireçli suda 4-5 saat bekletin.
- Kireçli sudan çıkartıp 4-5 kez sürekli yıkayın.
- Her bir domatesi ters çevirip sıkın ki hem suyu hem de kalan çekirdekleri çıksın.
- Şeker ve suyu lavanta dalları ile beraber tencerede kıvam alana kadar kaynatın.
- Her bir domatesin içine bşrer badem yerleştirin.
- Lavantaları şerbetin içinden çıkarıp domatesleri ilave edin.
- 20 dakika kadar kısık ateşte bekletin ve limon tuzunu ekleyin.
- bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
- Sıcak haldeyken kavanozlara paylaştırın, temiz kapakla sıkıca kapatın.
- Dilerseniz 1 gün kadar güneşte tutabilirsiniz, renginin daha güzel bir koyulukta olduğunu göreceksiniz.
0 on: "Domates Receli Tarifi"