Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Patatesli Kavurma

Posted: 06 Jan 2019 09:03 AM PST

     Davet sofralarında uzun sohbetleri seviyoruz, ama soğumuş eti sevmiyoruz diyorsanız.. Hem sıcak hem de soğuk olarak lezzetinden ödün vermeyen bu pratik tarifi @birgulunlezzetleri olarak  hazırladım.
     Burada önemli olan Patatesli Kavurmayı yaparken etin yağsız olması. Çünkü soğuk yemek istersek yağlı etler donabilir  Etin yağlarını kasabınızdan ayıklamasını isteyebilirsiniz.
     Etlerin büyüklüğündeki kızartma patatesler yemeğinize ayrı bir lezzet katacak.. Keyifle sohbetle yemeğinizi dileğince uzun sürede yiyebilirsiniz.
     

Patatesli Kavurma Malzemeleri

  • 600 gram yağsız dana eti
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı suvı yağ
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Patatesli Kavurma Yapılışı
  • Mümkünse yayvan döküm tencereyi ısıtın ve sıvı yağ ilave edin.
  • Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri üst üste gelmeyecek şekilde tencereye yayın.
  • Hiç karıştırmadan 3-4 dakika kadar mühürlenmesini bekleyin.
  • Ve daha sonra karıştırın. Defne yaprağını bu aşamada ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Diğer tarafta patatesleri kuşbaşı etlerin büyüklüğünde küp küp doğrayın.
  • Kızgın yağda kızartın.
  • Suyu tamamen çekilmiş etlere kızarmış patatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • 4-5 dkika daha ocakta tutuktan sonra alın.
  • Servis kabına alıp üzerine pul biber serpiştirerek servis edin.

Afiyetler olsun..


0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar