Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Kuru Üzümlü İrmik Helvası

Posted: 21 Jan 2019 10:26 AM PST

     Merhabalar yiyeceklerimizden özellikle tatlılardan mümkün olduğuca rafine şekeri çıkartıp yerine doğal şekerli ürünler kullanmaya çalışıyorum.
     Bu gün sizlere Kuru Üzümlü İrmik Helvası tarifim var. Çok seveceğinize eminim. Süt ilavesiyle oldukça besleyici ve sağlıklı bir helva oldu. Bu tarifimi diğer kuru meyveler ile de deneyebilirsiniz.
     Biliyorsunuz kurutulmuş ürünlerimin markası hep Sahanaki. Güvenle kullanıyorum tavsiye ederim.


Kuru Üzümlü İrmik Helvası Malzemeleri
  •  1 su bardağı irmik
  •  75 gram Tereyağı
  •  1 çay bardağı fındık tozu
  •  1 çay bardağı Sahanaki kuru üzümü
  •  1 çay bardağı toz şekerı
  •  2 su bardağı süt
  • muskat rendesi  

Kuru Üzümlü İrmik Helvası Yapılışı
  •  Bir tencereye süt ve şekeri alın, ocağın altını açın ve şeker tamamen eriyene dek karıştırın.
  •  Şeker tamamen eriyince şerbetin altını kapatın. 
  •  Yayvan bir tencereye tereyağını alın, tereyağı erir erimez fındığı ilave edin. 
  •  Fındıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun. 
  •  İrmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
  •  Sonra şekerli sütü ve kuru üzümleri ilave edin.
  •  İrmik tüm sütü çekip kıvam alana dek karıştırın.
  •  Ocağın altını kapatın ve biraz kabarmasını bekledikten sonra istediğiniz şekilde şekillendirin.  
  • Ve üzerine muskat rendeleyin.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar