Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


ETLİ ENGİNAR

Posted: 28 May 2019 09:23 AM PDT

     Tam da mevsimi dedik ve enginarı et ile buluşturduk. Kış yorgunluğunu artık üzerimizden atma zamanı Protein alımı yaparken vücudumuzdan toksinleri atmaya ne dersiniz. Bu antioksidan yüklü sebze ile yumuşacık antrikot ile güzel bir Etli Enginar tarif burada..


Etli Enginar Malzemeleri


  • 4 adet büyükçe Enginar
  • 300 gram antrikot
  • 12 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • dereotu

Etli Enginar Yapılışı


  • Antrikotu mini kuşbaşı şeklinde doğrayın(aslında sizin doğramanıza gerek yok Çünkü sizin için hazırlıyor)
  • Tereyağını eritin ve etleri soteleyin.
  • Daha sonra arpacık soğanları ve kapya biberi ilave edin.
  • 1 bardak sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.
  • Yayvan bir tencereye 1 fincan zeytinyağı koyun.
  • Enginarları yerleştirin pişen etleri enginarların üstlerine tepeleme doldurun.
  • 1 su bardak su içinde un, şeker ve tuzu  kariştirin ve tencereye ilave edin.
  • Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktann sonra servis kabına alın üzerinde zeytinyağı gezdirin dereotu ile servis edin.




0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar