Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Dondormalı Profiterol

Posted: 02 May 2019 10:55 PM PDT


     Merhabalar yaz gelirken mis gibi soğuk hafif tatlılar en sevdiklerim arasında.....tam ölçülü müthiş pratik bir tarifim var.
     Bu tarifimin videosunu migros için migros stüdyolarında çekmiştik..Arzu ederseniz videosu da mevcut...ama hiç tereddüt etmeyin tarifi 1 kez okuyup uygulamanız mümkün.
     İçindeki dondurmayı ben hep kaymaklı tercih ediyorum. Ancak siz dilerseniz farklılaştırın, ama tavsiye etmiyorum bunu bilesiniz.. ...




DONDURMALI PROFİTEROL
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler
Hamuru için

  • ·         110 gram tereyağı
  • ·         250 ml su
  • ·         180 gram un
  • ·         4 yumurta
İçi İçin
·         Kaymaklı dondurma
Üzeri için

  • ·         200 gram krema
  • ·         80 gram bitter çikolata
  • ·         Fındık

Yapılışı

  • ·         Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine suyu ilave edin.
  • ·         Tencerenin kenarında kabartılar oluşunca sürekli karıştırarak unu ilave edin.
  • ·         Un topakları tamamen yok olana kadar ocakta tutun.
  • ·         Pürüzsüz hale gelen hamuru ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe soğutun.
  • ·         Hamuru mikser kabına alın, 2-3 dakika kadar da mikserle soğutun.
  • ·         Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserde karıştırmaya devam edin.
  • ·         İşlem tamamlandıktan sonra krema torbasına hamuru koyun.
  • ·         Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru yuvarlaklar halinde sıkın.
  • ·         Üzerindeki tepecikleri ıslak parmakla hafifçe bastırın.
  • ·         190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • ·         Kremayı sos kabında ısıtıp ocaktan alın, içine çikolatayı ilave edin.
  • ·         Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  • ·         Soğuyan profiterolleri ortadan kesin içine 1 tatlı kaşığı kadar dondurma koyun.
  • ·         Servis tabağına alın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde gezdirin.
  • ·         Antep fıstıklarıyla süsleyerek servis edin.
  • ·         Afiyetler olsun.


Not: Profiterollerin kabarıklığının kaybolmaması için piştikten sonra 3 dakika kadar fırının kapağını açmayın. Profiterolleripiştikten sonra 1 hafta kadar dolapta bekletebilir servis yaparken dondurma ve sosu ilave edebilirsiniz.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar