NURANİYE Posted: 24 Jul 2015 11:09 PM PDT
NURANİYE MALZEMELER:- 1 demet yeşil soğan
- 5,6 tane kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 büyük kase yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kırmızıtozbiber
YAPILIŞI:Yeşil soğanları doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım.Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim.Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım.Pirinçler pişip tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Kenarda iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım.Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.Zamanınız varsa biraz dolapta bekletelim.... - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/nuraniye.html#sthash.kSYAvcMT.dpufNURANİYE MALZEMELER:- 1 demet yeşil soğan
- 5 tane kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 büyük kase yoğurt
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Yeşil soğanları doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım. Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim. Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım. Tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim. Kenarda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım. Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.NURANİYE MALZEMELER:- 1 demet yeşil soğan
- 5,6 tane kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 büyük kase yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kırmızıtozbiber
YAPILIŞI:Yeşil soğanları doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım.Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim.Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım.Pirinçler pişip tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Kenarda iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım.Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.Zamanınız varsa biraz dolapta bekletelim.... - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/nuraniye.html#sthash.kSYAvcMT.dpuf |
0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"