Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

 

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


MAYALI PATLICANLI BÖREK

Posted: 16 Nov 2015 11:05 PM PST

 
Birsence'de yer alan diğer BÖREK TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz... 

Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu? 

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

PATLICANLI MAYALI BÖREK
MALZEMELER:
  • 5 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
İç malzemesi:
  • 5 tane patlıcan
  • 4 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • 3 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Diğer malzemeler:
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım. İçine küp doğranmış patlıcanı da ekleyip patlıcanlar pişene kadar soteleyelim. İnce doğranmış biber ve domatesi de ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Salça, tuz ve baharat koyup karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamuru için unun ortasını havuz gibi açalım. Havuza tüm malzemeleri koyup ılık su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru bekletmeden 12 parçaya bölelim. Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayıp 4 tanesini üst üste koyarak 3 parça hamur elde edelim. Bir parçayı alıp fırın tepsisi büyüklüğünde açalım. Harcın yarısını yayalım. Üstüne tekrar hamur açıp harç yayalım. Son kalan 4 'lü hamuru da açıp böreğimizin son katına yerleştirelim. Üstüne kalan yağı sürüp dilimleyelim. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"

Sayfalar