Tombul Tarifler |
Posted: 24 Nov 2015 04:37 PM PST Hayırlı Günler Sevgili Dostlar, Yumurta tatlısını ilk kez televizyonda gördüğümde, Çankırı yöresine ait bir tatlı olduğunu söylediler. Eşim Çankırılı olduğu halde, ben bu tatlıyı hiç yememiştim. O kadar hafif olduğunu söylediler ki, hemen denemek istedim. Yumurta tatlısının bir özelliği, çok az malzemeden yapılıyor olması. Tam bir protein deposu, çünkü içinde 7 adet yumurta kullanılıyor. (Tarifte 15 demişlerdi ben tepsiyi küçüğünden seçtim ki bize de yeterli geldi) Size de bu ölçülerde denemenizi öneririm. Yumurta kokusu olur mu diye düşünmedim değil, nitekim ilk kez deniyordum. Buna sebep, portakal kabuğu ve portakal suyu ekledim, sonuç güzeldi. Pandispanya yapımına benziyor, zaten bir çeşit pandispanya. Evet biraz fazla yumurta gidiyor ama, zaten başka da pek malzemesi yok. Denemek size kalmış. Malzemeler; Keki için;
Şerbeti için;
Yapılışı;
|
You are subscribed to email updates from Tombul Tarifler, pratik yemek, yöresel tat, kek, kurabiye, börek, çorba, hamurişi ve diğerleri.... To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "Tombul Tarifler"