Pilavı şöyle hazırladı.
Önce tencereye bol su koyup kaynattı.
1 su bardağı pilavlık bulgur ve 4 su bardağı kavrulmuş erişteyi kaynayan suya atıp haşladı.
Fazla suyunu süzdü fakat bu suyu dökmedi. Bu suyu çorbalarda veya kedilerin yemeği için kullanıyor.
“Neden suyunu süzdürüyorsun?” diye sordum. “Diğer türlü lapa oluyor. Beceremiyorum. Böyle daha kolay” dedi
Önce tencereye bol su koyup kaynattı.
1 su bardağı pilavlık bulgur ve 4 su bardağı kavrulmuş erişteyi kaynayan suya atıp haşladı.
Fazla suyunu süzdü fakat bu suyu dökmedi. Bu suyu çorbalarda veya kedilerin yemeği için kullanıyor.
“Neden suyunu süzdürüyorsun?” diye sordum. “Diğer türlü lapa oluyor. Beceremiyorum. Böyle daha kolay” dedi
Bir tavada kavurma ve tereyağını eritti. Haşlanmış erişte ve bulgura ilave edip karıştırdı.
Bence üzerine kavrulmuş badem ler ekleyerek servis edilebilir bu şekilde tam bir davet yemeği olur.
Yanına turşu çok yakışıyor, ama mutlaka komposto olmalı diyor annem.
Canımın elleri dert görmesin
Bence üzerine kavrulmuş badem ler ekleyerek servis edilebilir bu şekilde tam bir davet yemeği olur.
Yanına turşu çok yakışıyor, ama mutlaka komposto olmalı diyor annem.
Canımın elleri dert görmesin
0 on: "Bulgurlu Erişteli Kavurmali Pilav"