Merhabalar bugün mantı nasıl pişirilir yerine, nasıl şekil verdiğime dair Mantı Yapımı ile ilgili basit bir video çektim. Birkaç kez dikkatli izleyerek çok güzel mantı şekli yapmanız mümkün. Malzemeler ve tarifini aşağıda yazdım. Umarım denersiniz kesinlikle yapacağınızdan eminim. Sevdiklerinize sürpriz yapın bence.
Mantı Malzemeleri
Hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı kadar un
İç Malzemesi için
- 300 gram dana kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fincan zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
- Yoğurt-sarımsak
- Nane, kekik, sumak, pul biber
Mantı Yapılışı
- Hamur malzemeleri ile biraz sertçe bir hamur hazırlanır. (Unu kontrollü olarak ilave edin.)
- Hamurun üzerini kapatarak en az yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Bu arada iç malzeme için, kuru soğanı çok minik olarak doğrayın, asla rende yapmayın sulanır ve hamuru ıslatır.
- Kıymayı, soğan ve baharatlarla iyice karıştırın.
- Hamuru 2 ye bölün. Un kullanarak hazır yufkadan biraz kalınca açın.
- Ortalama 2x2 boyutlarında karelere kesin.
- Kıymalı harçtan koyun ve 4 kenarını bir araya getirerek kapayın.
- Büyükçe bir balık tavasını tereyağ ile bolca yağlayın.
- Ve kapattığımız mantıları tavaya dizin.
- Ocağın üzerinde kısık ateşte mantıların altı hafifçe kızaran kadar pişirin.
- 1,5 su bardağı sıcak suyu mantının üzerine dökün ve suyu çekene kadar 3 dakika kadar daha pişirin.
- Ocaktan alın ve 1 Türk kahvesi fincanı soğuk suyu da mantının üzerine dökün.
- Salçalı sosu da ocakta pişirin.
- Mantının üzerine yoğurt, sos ve baharatları döküp servis yapın.
- Afiyetler olsun.
0 on: "Evde Mantı Yapımı Tarifi"