Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Lahana Lazanyası

Posted: 11 Oct 2018 02:06 PM PDT


     Özellikle kış aylarının en güzel sebzesini pişirmek sarmasını, dolmasını yapmak zaman aldığı için biraz bu sebzeden bizi uzaklaştırabiliyor.
     Evet lahana turşusu ayrı güzel bir lezzet, ancak ben sizlerle lahanadan yapılan harika bir yemek tarifi vermek istiyorum.
     Lahana yapraklarından şahane bir yemek tarifi Lahana Lazanyası... Üstelik ocakta pişirmeniz mümkün.Hiç fırın kullanmadan üzerindeki kaşar peynirini mikro dalgada da eritebilirsiniz..
   Not: migroshttps://www.migros.com.tr ta yeni yıla kadar sabit fiyatla kilosu 0.99tl  değerlendirelim...



Lahana Lazanyası Malzemeleri

20 yaprak lahana
300 gr kıyma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı domates sosu
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Beşamel sos 
100 gr tereyağı
100 gr un
1 litre süt
Tuz

Üzeri için
8 dilim Kaşar peyniri

Lahana Lazanyası Yapılışı

  • Lahana yapraklarını haşlayın.
  • Kıymalı harç için tüm malzemeleri sote edip, ılımaya bırakın.
  • Beşamel sos için Tereyağını eritip, unu fazla esmerleşmeden kavurup azar azar sütü ilave edin. Sos koyulaşmaya başlayınca ocağı kapatın. 
  • Fırın kabının tabanını önce kıymalı sosla kaplayın. Lahana yaprağı, beşamel sos,  kıymalı sos ve tekrar lahana yerleştirerek, sırasıyla bu işlemi yapın .  
  • Lahanalar bitince en üstünü kıymalı sos ve kaşar dilimi ile kaplayın.
  • 180 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirmek yeterli.
  •  Afiyetler olsun.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar