Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


ETLİ TAZE FASULYE

Posted: 17 Oct 2018 01:55 AM PDT


      Haftanın ilk günü etin en çok yakıştığı sebze olan Etli Taze Fasulye ile lezzete ve sağlığa merhaba diyelim ne dersiniz?
      Aslında sebzelerden çok eti nereden aldığımızın artık çok önemi var.  Lütfen seçici olalım bize dayatılan her şeyi  kendi denetimimizden de geçirmeyi unutmayalım.
    Evet artık pek çok yemek tarifine kolayca ulaşmak mümkün, ama geleneksel ev yemeklerimizden de vazgeçmeyelim.




Etli Taze Fasulye Malzemeleri
  • 1 kilo taze fasulye
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 diş sarmısak
  • 2 su bardağı sıcak su


Etli Taze Fasulye Yapılışı

  • Fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve ortadan ikiye bölün.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
  • Kuşbaşı etlerle beraber kavruluncaya kadar pişirin.
  • Fasulyeleri ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10 dakika bekleyin.
  • Salça, tuz, karabiber, sarımsak ve sıcak su ekledikten sonra pişmeye bırakın.

Afiyetler olsun.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar