- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı fındık içi
- 1 su bardağı doğranmış kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- yarım su bardağı kuş üzümü
- yarım su bardağı küp doğranmış portakal
- 1 su bardağı küp doğranmış elma
- 1 çay bardağı doğranmış incir.
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı çörekotu
- 1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı çamfıstık tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 adet karanfil
Yapılışı
- Bir gece önceden fasulye, buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
- Hepsi ayrı ayrı su ile haşlanır.
- Meyveler bir limon sıkılmış sıcak su içerisinde bekletilir.
- Büyük bir tencereye pişen malzemeler konulur ve 1 su bardağı sıcak su eklenir.
- Karanfiller bir tülbente bağlanıp daha sonra çıkarılmak üzere tencerenin içine atılır.
- Kaynayınca fındık, portakal, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.
- Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 1 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz. Veya 1 çay bardağı süt de ilave edilebilir.
- Üzerine nar, ceviz, tarçın, incir, kayısı ilave ederek servis yapabilirsiniz.
- İncirler aşurenin kararmasını önlemek için servis yapılırken ilave edilir.
Afiyet olsun..
0 on: "Kolay Asure Tarifi"