Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Kolay Asure Tarifi

 

 Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 su bardağı doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • yarım su bardağı kuş üzümü
  • yarım su bardağı küp doğranmış portakal
  • 1 su bardağı küp doğranmış elma
  • 1 çay bardağı doğranmış incir.
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı çörekotu
  • 1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı çamfıstık tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 adet karanfil
Yapılışı
  •  Bir gece önceden fasulye, buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
  •  Hepsi ayrı ayrı su ile haşlanır.
  • Meyveler bir limon sıkılmış sıcak su içerisinde bekletilir.
  • Büyük bir tencereye pişen malzemeler konulur ve 1 su bardağı sıcak su eklenir.
  • Karanfiller bir tülbente bağlanıp daha sonra çıkarılmak üzere tencerenin içine atılır. 
  • Kaynayınca  fındık, portakal, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.
  • Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 1 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz. Veya 1 çay bardağı süt de ilave edilebilir.
  • Üzerine nar, ceviz, tarçın, incir, kayısı ilave ederek servis yapabilirsiniz.
  • İncirler aşurenin kararmasını önlemek için servis yapılırken ilave edilir.

Afiyet olsun..

0 on: "Kolay Asure Tarifi"

Sayfalar