Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Paçanga Böreği

Posted: 29 Oct 2018 01:11 AM PDT

     Özellikle haftasonu tercih ettiğim bu börek oldukça pratik ve doyurucu.. Merak ettim araştırdım ama kesin bir hikayesi ve adının nereden geldiğine dair kesin bilgi edinemedim. Ancak aslının Kırgız lara dayandığını, önceleri kuru et ile yapıldığını zamanla yön değiştirilerek Pastırma üretilen özellikle Kayseri'ye maledildiğini 1983 den beri de sözlüklerde yerini aldığını öğrendim.
     Lezzeti yerinde sizi asla mahcup etmeyecek bir börek mutlaka denemelisiniz.
      Paçanga Böreği ni sırf yufka ile değil milföy hamuru ile de yapabilirsiniz.
      Fırında yapacağınız Milföylü Paçanga Börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 


Paçanga Böreğinin Malzemeleri

1 adet yufka
16 dilim pastırma
2 domates
4 adet sivri biber
8 dilim kaşar peyniri
Kızartmak için
Sıvı yağ


Paçanga Böreğinin Yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun ve zar gibi doğrayın.
Biberleri de incecik kıyın.
Yufkaları 8 üçgen parça olacak şekilde kesin.
Her bir parçaya önce 2 dilim pastırma koyun.
Daha sonra domates ve biberleri yerleştirin.
En üste kaşar dilimi koyarak rulo şeklinde sarın.
Yufkanın uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve paçamga böreklerini arkalı önlü pişirin.
Afiyetler olsun.

Milföylü Paçanga Böreğine buradan bakabilirsiniz.

0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar