Ekmekli Köfte Posted: 21 Jun 2015 01:49 AM PDT Ne kadar ekmek, o kadar köfteee Tam da bu tarif için kullanılabilir herhalde. İçinde bol bol ekmek kullanıldı. Böylece kızların "_Anne bu et kokuyor," gibi sudan bahanelerinin önüne geçildi. Ayrıeten, az biraz kıyma ile bolca köfteler çıktı:) Ama itiraf etmeliyim ki yumuşacık köfteler oldular. Deneyiniz pişman olmazsınız. Malzemeler: - 300 gram kıyma (iki kere çekilmiş)
- 1/2 ekmek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- bir tutam maydanoz
- kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı: - Ekmek dilimlenir ve bir kasenin içinde ılık suya ıslatılır. Suyunu elimizle iyice sıktırarak süzeriz, sonra ister elinizle isterse robotta ufalarız.
- Hazırlanan ekmeğin üzerine, kıyma, ince rendelenmiş soğan, yumurta ve ince doğranmış maydanoz ekleriz. Tuz ve baharatları da ekleyip, yoğururuz.
- Vaktiniz varsa 10 dakika buzdolabında bekletin, yoksa yuvarlak şekil verip, az yağda kızartın. Afiyet Olsun...
 |
Etli Enginar Posted: 20 Jun 2015 06:10 AM PDT Bildiğiniz gibi enginar karaciğer için çok yararlı. Ramazanda da bu yarar daha bir katlanıyormuş. İftarda enginarın yenilmesini öneren bir uzman dinledikten sonra, yolumuz Yenişehir pazarına düşünce, üşenmeden alıp geldim oralardan. Enginar halen tezgahlarda varken sizde ramazanda iftar için değerlendirin derim. İster benim gibi etlisini isterse zeytinyağlısını. Malzemeler; - 6 adet çanak enginar
- 1 orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 büyükçe kuru soğan
- 2 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 250 gram kuşbaşı
Yapılışı; - Eğer etiniz benimkisi gibi dana etiyse öncelikle düdüklüde yada bir tencerede iyice haşlamanızı öneririm, yok eğer kuzu kuşbaşı ile yemeği yapacaksanız o zaman yemeği yapacağınız tencereye soğandan önce biraz tuz ve sıvıyağ ile kavurmak yeterli oluyor.
- Eti pişirdikten sonra, tencereye soğanları ince doğrayıp ekliyoruz. Ardından etleri ilave ediyoruz, birlikte kavrulurken, sarımsakları doğruyoruz ve havucu da soyup küp küp doğrayıp ekliyoruz tencereye.
- Patateslerin de eklenmesinden sonra, sıra doğranmış enginarları ekliyoruz. Hep birlikte biraz kavurduktan sonra salçayı biraz et suyuyla yada su ile ezip ekliyoruz ve tuzunu istersek baharatları katıyoruz. Üzerine yaklaşacak kadar su ekleyip ocağın altını yarıya alıyoruz, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz. Enginarlar yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Afiyet olsun...
 |
0 on: "Tombul Tarifler"