Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Tombul Tarifler

 

Tombul Tarifler


Domates Soslu Fırın Köfte

Posted: 24 Jun 2015 02:55 AM PDT


  Bu resmi instagramda yayınlayalı birkaç gün oldu. Yemek ise ramazandan önce yapıldı yenildi. Ben akşam üzeri çarçabuk hazırlamak zorunda kaldığım için hazır köfte harcı kullandım bu kez. Siz isterseniz bildiğiniz gibi soğanlı ve galetalı köfteler ile de hazırlayabilirsiniz. Yada benim gibi kızartmayıp çiğden de tepsiye alabilirsiniz ve daha fazla pişirirsiniz. Dediğim gibi benim çabuk yetiştirmem gerektiği için bu şekilde hazırlandı.Yapacaklara şimdiden afiyetler olsun...
Malzemeler;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 paket köfte harcı
Sosu için;
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • sıvıyağ,tuz,karabiber, pulbiber
  • yeşil biber
  • 2 küp şeker 
Yapılışı;
  1. Kıymanın içine yumurta kırılır, su eklenir ve köfte harcı konulur, yoğururuz.
  2. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elips şeklinde yuvarlarız.
  3. Hafifçe çok az yağda, arkalı önlü pişiririz. (çok az pişirin içi daha çiğ kalsın)
  4. Domatesleri rendeleriz, tavaya alır, içine biraz sıvıyağ ekleriz. Tuz, şeker, karabiber, ve 4 diş sarımsak küçük doğrayıp ekleriz.
  5. Domates sosunu biraz kavurup, altını kapatırız.
  6. Fırın kabının en altına köfteleri dizeriz. Arasına sivri acı biberler koyarız. Üzerine hazırladığımız domates sosunu döküp, 200 dereceye atarız. Biraz suyunu çekene kadar pişiririz. Afiyet olsun...




ACILI PATLICAN YEMEĞİ

Posted: 23 Jun 2015 04:40 AM PDT


   Köye gittiğimde babaannem yaptı bu yemeği. İçinde et ve türevleri yok. Zeytinyağıyla da yapılabilir tabi ama biz bu sefer hakiki ayçiçek yağı kullandık. Hakiki ayçiçek yağı bizim marketlerden aldığımızdan daha koyu renkli oluyor, işlemden geçmemiş olduğu için. Tencereye koyduğunuzda mutfağınıza muhteşem bir ayçiçeği kokusu yayılıyor. Annem biraz da bizim için koydu sağolsun, ben de yemeklerimde severek tüketiyorum.
   İçine eklediğimiz acı biberler bu yemeğe asıl dokunuşu yapıyor. Bol soğanlı, bol biberli diyebiliriz. Siz isterseniz içine etsu tablet yada etsuyu da ekleyebilirsiniz. Ben sadece sebze çeşniyi tercih ettim, tadını katmerlendirmesi için.

Malzemeler;

  • 1 büyük boy bostan patlıcan, yada iki orta boy patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 2-3 tane sivri acı biber
  • 1 büyükçe kabukları soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sebze çeşni
  • 2 diş sarımsak
  • ayçiçek yağı tuz
Yapılışı;
  1. Patlıcanı alaca soyup, tuzlu suyun içinde 30 dakika bekletiyoruz.
  2. Soğanı iri iri doğrayıp, tencereye yağ koyuyoruz ve soğanları atıyoruz.
  3. Soğanların arkasından irice doğranmış sarımsakları ve salçayı koyup az kavuruyoruz.
  4. Biberleri ve doğranmış domatesi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Patlıcanların suyunu süzdürüp sıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Sebze çeşnisi, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  6. Yeterince kavrulunca, üzerine yaklaşacak kadar sıcak su ekliyoruz. Ocağın altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

0 on: "Tombul Tarifler"

Sayfalar