Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


KIRMIZIBİBERLİ DOLMA KÖFTE

Posted: 30 Aug 2015 11:06 PM PDT

KIRMIZIBİBERLİ DOLMA KÖFTE
MALZEMELER:
  • 6 tane kırmızı kapya biber
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 1 tane yumurta
YAPILIŞI: Köfte harcını yoğuralım. Biberlerin başını kesip içini boşaltalım. İçlerine köfte harcını doldurup 20 dakika dondurucuda bekletelim. Bekleyen köfteleri çıkarıp 1 parmak kalınlığında dilimleyelim. Tepsiye dizip ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.

Tombul Tarifler

- Hiç yorum yok

Tombul Tarifler


Şeftali Kompostosu

Posted: 30 Aug 2015 10:13 PM PDT


  Mutlu, huzurlu bir hafta olması dileğiyle.
 
  Rabbim askerimize, polisimize ve bütün güvenlik güçlerimize yardım etsin inşallah.
   Yeni bir gün geçmiyor ki şehit haberleri alalım. Şehitlik dinimizce çok yüksek bir mertebe tabi ona inancımız tam. Lakin insanın içi acıyor, böyle kalleşçe kendi içimizden çıkıp düşman kesilen insanları gördükçe soğukkanlılık ve iyi niyeti korumak pek de mümkün olmuyor.
   Rabbim geçmişte olduğu gibi, bugün de niyeti vatana ve millete zarar olacak, her türlü planı tersine çevirsin inşallah. Türk milletinin tarih boyu, bir iç mekanızması var olduğuna inanırım ben. Bir çeşit otokontrol sistemi. Tam da tam bitirdik, tam inandırdık, tam oyuna getirdik dedikleri zamanlarda ortaya çıkan ve herşeyi tersine döndüren o güç. Siz ne derseniz deyin, ben dua gücü diyorum.
    Son günlerde, internette bir takım paylaşımlar görüyorum. İşte beyaz sarıklılar, yeşil sarıklılar meselesi. Çanakkale'yi madem ki onlar kurtarmış da, Osmanlının yenildiği diğer savaşlarda nerdelermiş falan.
Ben bütün bunları inanç eksikliği, bilgi yetersizliği olarak algılıyorum. Kaynak olarak da yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i gösteriyorum.Şehitlerin ölü olmayıp diri olduğu hakikati Al-i İmran suresinde de şöyle beyan buyrulmaktadır: "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin! Bilakis onlar diridirler; Rab'leri katında rızıklanırlar. Allah'ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar. Ayrıca, henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiç bir korku ve keder bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah'tan gelen bir nimet ve keremin müjdesi ile sevinirler. Muhakkak ki Allah-u Teâlâ müminlerin ecrini zayi etmez." (Al-i İmran 169-171)
   Kuran'da yazılan her ayete tam olarak iman ettik, inandık. Amin.




Malzemeler;

  • 1 kg su
  • 5 adet şeftali
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 1/2 limon suyu
  • isteğe göre kuşüzümü, taze badem, kabuk tarçın vb.
Yapılışı;
  1. Suyu tencereye alıp, şeker kullanacaksanız, tarçını ekleyip, kaynamaya alıyoruz. Limonu sıkıp, kaynatırken, şeftaliler hazırlanıyor.
  2. Şeftaliler, kabukları soyulup, küp küp doğranıp, kaynayan şerbete atılıyor.
  3. Şeftaliler hafif yumuşayınca ocağın altı kapatılır sıcakken kuş üzümü atılır. Soğuyunca tüketilir. Afiyet olsun...

Duru Mutfak - Pratik Resimli Yemek Tarifleri

- Hiç yorum yok

Duru Mutfak - Pratik Resimli Yemek Tarifleri


Elmalı - İncirli Sarma

Posted: 30 Aug 2015 11:11 AM PDT

Elmalı - İncirli Sarma Malzemeler; 1 paket tereyağı tadında margarin  25 gr sıvı yağ 100 gr yoğurt 2 adet yumurta 125 gr pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 600 gr un Yapılışı; Oda sıcaklığındaki tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Cevizden küçük parçalar yapıp buzdolabında kurabiye hamurunu dinlendirin. Bu esnada kullanmak istediğiniz içi hazırlayabilirsiniz.  Kurabiye

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


SOĞANLI YUMURTA

Posted: 29 Aug 2015 11:00 PM PDT


 SOĞANLI YUMURTA
MALZEMELER:
  •  2 tane kuru soğan
  • 3 tane yumurta
  • 3 dilim kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile birlikte tavaya koyalım. Kısık ateşte karamelize olana kadar en az yarım saat kavuralım. Yumurtayı baharat ve tuzla çırpalım. Soğanların üstüne döküp pişirelim. Pişen omletin kenarına peynir dilimlerini koyup katlayıp servis yapalım.

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


HANIMBOĞAN KURABİYE

Posted: 28 Aug 2015 11:09 PM PDT


HANIMBOĞAN KURABİYE
MALZEMELER:
  • 1 paket tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Damla çikolata
YAPILIŞI: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının içine şekeri ve yumurtayı koyup elimizle iyice birbirine yedirelim. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamuru tezgahta yuvarlayarak silindir şekline getirelim. 1 parmak kalınlığında keselim. Tepsiye dizip üstüne çikolataları batıralım. 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.

Tombul Tarifler

- Hiç yorum yok

Tombul Tarifler


Acılı Domates Ezmesi

Posted: 29 Aug 2015 12:02 AM PDT


  Mutlu günler sevgili dostlar,
Kış hazırlıklarımı bu sene epeyce tamamladım çok şükür. Bu ezmeleri 20-25 gün kadar önce yapmıştım. Yayınlamak yenice kısmet oluyor. Domates sosu da diyoruz tabii ki. Siz isterseniz biberleri benim gibi minik minik doğramayıp, küçük acı biberleri bütün olarak da kullanabilirsiniz.
  Özellikle kısırın ve çorbaların yanında çok seviyorum ben. Kalın sağlıcakla...

Malzemeler;

  • 3 kg domates (ben sobe domates kullandım)
  • 1kg kadar acı sivri biber (biberin acılığına ve damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi
  • yeteri kadar tuz
  • 2 baş sarımsak

Yapılışı;
  1. Domatesler rendelenir, rendelenirken kabukları ayrıldığı için ben ayrıca kabuk soyma işlemi yapmadım, siz eğer kabuklarını soymayı tercih ederseniz, robotta da çekebilirsiniz.
  2. Tencereye alınır, kaynamaya bırakılır.
  3. Biberler küçük küçük doğranır, domatese eklenir. Kaynatılır.
  4. Tuz ilavesi yapılır, herkes kendi damak tadına göre ayarlayabilir.
  5. Sarımsaklar doğranır ve ilave edilir. Ardından sıvıyağ ve sirke eklenir.
  6. Domatesler suyunu çekip, yenilecek kıvamda sos haline gelince, ocağın altını kapatırız. Maydanoz ince doğranır ve domatese ilave edilir. 
  7. Sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurulur. Ağızları sıkıca kapanıp ters çevrilir. Soğuyana kadar bu şekilde bekletilir sonra serin bir yerde kışın kullanmak üzere kaldırabilirsiniz.
Not;
Tüm kışlık hazırlıklarınızda, kavanoza dolduracağınız zaman mutlaka kavanoz kapaklarını sıfır tercih edin. Ayrıca konserveler ve bu tür kış hazırlığı olan soslarda, kavanoz kapaklarını bir tencerede kaynatın sonra kullanın. Böylece daha iyi sonuç alırsınız.


~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


BİFTEK KÖFTE

Posted: 27 Aug 2015 11:07 PM PDT




BİFTEK KÖFTE

 MALZEMELER:
  •  Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 tane soğan rendesi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi bir kaseye koyup iyice yoğuralım. Dolapta 10 dakika dinlendirip mandalina büyüklüğünde parçalara bölelim. Köfteleri yağlı kağıt üzerine koyup bastırarak inceletelim. Yağı tavaya koyup ısıtalım. İncelttiğimiz köfteleri yağda kızartıp sıcak sunalım.

FARKLI PİLAV TARİFLERİ

Posted: 27 Aug 2015 10:30 PM PDT



Bugünkü menümüz  DEĞİŞİK PİLAV TARİFLERİ...Yemek sofralarınız için değişik pilav tarifleri verdim sizler için umarım beğenirsiniz...Yarın sabah 08:30'da yeni bir menüyle görüşmek üzere...

Tarifleri üzerine tıklayarak görebilirsiniz..."Yok ben bugünkü menüyü beğenmedim başka menü istiyorum." diyorsanız burayı tıklayabilirsiniz...

Kolay gelsin...

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


PİDE POĞAÇA

Posted: 26 Aug 2015 11:03 PM PDT



 
PİDE POĞAÇA
MALZEMELER:
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kilo un
  • Ilık süt
  • 1 tane yumurta sarısı
İç malzemesi:
  • 1 su bardağı peynir
  • Maydanoz
YAPILIŞI: Unu yoğurma kabına koyup ortasını açalım. Havuzun içine maya, tuz, şeker ve yağı koyup azar azar süt ilavesiyle yoğuralım. Yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp elimizle bastırıp tepsiye dizelim. Hamurun ortasına harcı bastırarak koyalım. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 1 saat mayalanmasını bekleyelim. Isıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Tombul Tarifler

- Hiç yorum yok

Tombul Tarifler


TAVUKLU GÜVEÇ

Posted: 27 Aug 2015 12:27 AM PDT


  Tavuklu güveç, beklediğimin de üstünde güzeldi. Hem hafif, hem de çok lezzetli bir  akşam yemeği.
  Üstelik öyle uzun uzadıya uğraşmanıza da gerek yok zaten.
  Bu yemek bahara girerken yapıldı, yenildi. Sevgili Zeliha ' dan alındı. Sizlere de tavsiye edilir.

Malzemeler;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates
  • 1 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • kekik, karabiber, pul biber
  • üzeri için, 1 su bardağı kadar rendelemiş kaşar
Yapılışı:
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp, küp doğruyoruz, tencereye alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  2. Tavuklar kavrulurken, ince doğradığımız biberi, salçayı, sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurunca, domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Tavuk göğsü olunca, üzerine baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patatesi küp küp doğrayıp, yağda kızartıyoruz.
  5. Kızarttığımız patates tavuk ile karıştırıp, fırın kabına alıyoruz. Her bir kaseye, yarımşar çay bardağı kadar (minik bardaklardan büyük olursa 1/4 kadar ) salçalı su ekliyoruz. 170-180 derecede turbo olmadan fırına sürüyoruz.
  6. Suyu epeyce çekilince çıkmaya yakın, kaşar rendesini kaselerin üzerine döküyoruz. Kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


ZEYTİNLİ RULO ÇÖREK

Posted: 25 Aug 2015 11:01 PM PDT



Birsence'de yer alan diğer HAMUR İŞLERİ TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...

Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize,akrabalarınıza,dostlarınıza,arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
ZEYTİN EZMELİ ÇÖREK
MALZEMELER:
  • Yarım paket margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
YAPILIŞI: Yumurta sarısı ve zeytin ezmesi hariç hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru merdaneyle açıp zeytin ezmesi sürüp rulo saralım. Parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizelim. Üstüne yumurta sarısı sürüp orta ısılı fırında pişirelim.

Tombul Tarifler

- Hiç yorum yok

Tombul Tarifler


Zebra Kurabiye

Posted: 26 Aug 2015 02:00 AM PDT


 Kurabiye yapmaya başladığımda, niyetim zebra kurabiye yapmak değildi.
Farklı bir kurabiye yapacaktım fakat, hazırladığım hamurun o kurabiyeler için uygun olmadığını gördüm. Ben de yarım saat buzdolabında hamuru dinlendirip, kalıpla çıkarmayı düşündüm. İyiki de yapmışım, güzel gevrek kurabiyelerim oldu.
Zebra kurabiyeleri yapmak çocuğunuzla birlikte olursa daha da zevkli oluyor. Örneğin kakaolu yerlerini o yuvarlıyor, kalıpları basıyor, sonuç iki renkli kurabiye.
Artan hamur parçalarını tekrar yoğurup, iki renkli alaca kurabiyeler yapabilirsiniz. Şahsen biz öyle yedik :)
Malzemeler:

  • 1 paket margarin (yada 250 gram tereyağ) oda sıcaklığında
  • 3 dolu kaşık buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı + 1 kaşık pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
  1. Tereyağını bir kaseye alıyoruz. Üzerine kakao hariç bütün malzemeleri koyuyoruz. Kurabiye hamuru yoğuruyoruz.
  2. Kurabiye hamurunun 1/4 ünü alıp, içine 2 kaşık kakao ekliyoruz. Kakao ile yoğuruyoruz.
  3. Önce beyaz hamuru büyükçe açıyoruz. Sonra kakaolu hamuru, ince ince elimizle yuvarlayıp mümkün olduğunca ince şeritler yapıyoruz. Beyaz hamurun üzerine bu şeritleri koyuyoruz. Merdane yardımıyla kakaolu şeritleri de koyduğumuz kurabiye hamurunun üzerinden geçiyoruz.
  4. İstediğimiz bir kurabiye kalibıyla kesiyoruz. Tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Artan hamuru hafifçe yoğurup açıyoruz, yine kalıpla basıyoruz. (Bu kez zebra şeklinde olmayacak bilginize)
  6. 160 dereceli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Kolay mantı

Posted: 25 Aug 2015 04:37 AM PDT


  Ramazanın başında yayınladığım Kayseri mantısını bükerken, oğlumun huysuzlukları ile karşılanca,mantıdan vaz mı geçildi sanıyorsunuz. Bilakis onun yerine yerine yeni çözümler arandı, aynı bildiğimiz mantı hamuru ve bildiğimiz mantı içi ile resimde gördüğünüz şekiller verildi. Pek bir pratik oldu, tadı yönünden tek farkı, benim merdane ile incecik açamamamdan kaynaklanan hafif kalın şekli oldu, bir mantı sever olarak bu beni rahatsız etmese de siz isterseniz hamurunuzu daha ince açabilirsiniz. Ben de bu olaydan sonra, oklavamı oğlumdan saklarken, daha kolay hatırlayabileceğim yere koymam gerektiği konusunda tecrübe edinmiş oldum.
 Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • tuz 1/2 tatlı kaşığı
içi için;
  • 300 gram kadar kıyma
  • 1 küçük soğan
  • tuz, karabiber, pul biber
üzeri için;
  • sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz ve 1/2 çay bardağı kadar su





Yapılışı;

  1. Mantı malzemeleriyle, katı bir hamur yoğuruyoruz, hamurun üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlenmeye alıyoruz.
  2. Bu arada içini hazırlıyoruz. Soğanı incecik doğruyoruz, yada rendeliyoruz, kıymanın üzerine alıp, tuz ve baharatları ekliyor, biraz yoğuruyoruz.
  3. Mantı hamurunu iki bezeye ayırıyoruz. Birini açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, iki parmak genişliğinden daha az şeritler halinde kesiyoruz. 
  4. Kıymadan tam ortasına koyup, şerit boyunca resimdeki gibi yerleştiriyoruz.
  5. Hamurun iki ucunu birleştirip iyice kapatıyoruz. Mutfak makasıyla, küçük parçalar halinde kesiyoruz.
  6. Üzeri örtü serilmiş bir tepsiye alıyoruz. Üzerini örtmeden, iftara kadar bekletebilirsiniz, tabi çok sıcak olmamak kaydıyla,yoksa hamur cıvır, hava alan bir yerde tutarsanız hafif kurusa da iftara kullanılacak hale gelir.
  7. Tencereye 5 su bardağı suyu koyup,1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, su kaynayınca mantıları üçer dörder atabilirsiniz.. Mantılar yeterli yumuşaklığa gelince, tencerenin suyunun yarısını süzüp, içine soğuk su ekliyoruz.
  8. Bir tavaya tereyağ ve sıvıyağları koyup, salçayı ekliyoruz. Biraz kavurunca, üzerine su ekleyip bir iki kaynatıyoruz. En son baharatları ekleyip, salçalı sosunu da hazırlamış oluyoruz.
  9. Servis ederken, mantıyı suyuyla birlikte alıyoruz, üzerine yoğurt, onun üzerine de salçalı sos ekleyip sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...


~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


NUTELLALI PUDİNG -NUTELLALI SUPANGLE

Posted: 24 Aug 2015 11:02 PM PDT

Birsence'de yer alan SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...

Acaba " Birsence'de şu tarif de var  mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

NUTELLALI PUDİNG
MALZEMELER:
  • 1 lt. süt
  • 3 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı nutella
  • 1 paket vanilya
  • 2 dilim bayat kek
  • 2 tane muz
  • Renkli şekerler
YAPILIŞI: Tencereye yumurtaları, şekeri, kakaoyu ve unu koyup azar azar süt ilavesiyle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvama gelince pişirelim. İçine nutellayı koyup karıştıralım. Kaselerin dibine muz dilimleri ve kek parçaları koyup üstüne muhallebiyi dökelim. Dolapta soğutup şekerlerle süsleyip ikram edelim.

Sayfalar