Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


HİNGEL- PATATESLİ HİNGEL TARİFİ

Posted: 30 Jul 2015 11:04 PM PDT


HİNGEL
MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İç malzemesi:
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
YAPILIŞI: Unu yoğurma kabına koyup tuz ve su ilavesiyle sert bir hamur yoğuralım. Patatesi ezip içine rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatları koyup karıştıralım. Hamuru bezelere ayırıp ince açalım. Karelere kesip içine harcı koyup üçgen katlayalım. Tencereye su, tuz ve sıvı yağ koyup kaynatalım. Hingelleri suya atıp haşlayalım. Üstüne biberli tereyağı gezdirip maydanoz serpip servis yapalım.

DENEMİŞ FARKLI HAMURİŞİ TARİFLERİ

Posted: 30 Jul 2015 10:30 PM PDT


Bugünkü menümüz " HAMUR İŞLERİ TARİFLERİ " ...Umarım beğenirsiniz...Yarın sabah 08:30'da yeni bir menüyle görüşmek üzere...

Tarifleri üzerine tıklayarak görebilirsiniz..."Yok ben bugünkü menüyü beğenmedim başka menü istiyorum." diyorsanız burayı tıklayabilirsiniz...
Kolay Gelsin... 


İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


BONBON ŞEKERİ - BİSKÜVİLİ TOPLAR

Posted: 30 Jul 2015 02:33 AM PDT




BONBON ŞEKERİ
MALZEMELER
  • 2 tekli paket sade bisküvi
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı kadar süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Büyükçe bir kaseye bisküvileri kırıp koyalım. Üstüne erimiş margarini, kakaoyu, cevizi ve sütün yarısını koyup yoğuralım. İyice yoğurup şekil alabilir hale gelene kadar süt ekleyelim. Minik toplar yapalım. Hindistan cevizine bulayıp kürdan saplayıp bir kaç saat dinlendirip servis yapalım.

DENENMİŞ SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ

Posted: 29 Jul 2015 10:30 PM PDT


Bugün sizlere harika SÜTLÜ TATLILAR 'dan oluşan bir menü hazırladım...Umarım beğenirsiniz...Yarın sabah 08:30'da yeni bir menüyle görüşmek üzere...

Tarifleri üzerine tıklayarak görebilirsiniz... "Yok ben bugünkü menüyü beğenmedim başka menü istiyorum." diyorsanız burayı tıklayabilirsiniz...
Kolay Gelsin...

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


AKŞAMA NE PİŞİRSEM?

Posted: 28 Jul 2015 11:04 PM PDT


Bugünkü menümüz...Yarın sabah saat 08:30 da yeni bir menüyle görüşmek üzere...

Tarifleri üzerine tıklayarak görebilirsiniz......"Yok ben bugünkü menüyü beğenmedim başka menü istiyorum." diyorsanız burayı tıklayabilirsiniz...


Kolay Gelsin...
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

YOĞURTLU ŞEHRİYE SALATASI

Posted: 28 Jul 2015 11:02 PM PDT

 

YOĞURTLU ŞEHRİYE SALATASI
MALZEMELER:
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:  Şehriyeyi tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim. Salatalıkları ve sarımsağı rendeleyelim dereotunu doğrayalım. Büyükçe bir kasede tüm malzemeleri karıştıralım. Servis tabağına alalım. Zeytinyağında biberi yakıp üstüne dökelim.









~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


KİRAZ YAPRAĞI KÖFTESİ - MALATYA KÖFTESİ

Posted: 27 Jul 2015 11:05 PM PDT


Malatya'da bulgurla yapılan her yemeğe içinde kıyma olsun olmasın köfte denir. Bu köfte de Malatya'nın en meşhur köftesidir. Yazın yapraklar körpeyken toplanır. Kurutularak ya da salamura halinde saklanır. Son yıllarda derin dondurucunun yaygınlaşmasıyla artık dolapta da saklanıyor. Çeşitli meyve ve sebzelerin yapraklarıyla yapılan bu köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Birsence'de yer alan MALATYA YEMEKLERİ için tıklayabilirsiniz...

Acaba " Birsence'de şu tarif de var  mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz... 

EKŞİLİ FASÜLYE YAPRAĞI KÖFTESİ
MALZEMELER:
Köftesi İçin:
  • Fasülye yaprağı, kiraz yaprağı, ıhlamur yaprağı, ayva yaprağı, dut yaprağı (hangisini bulursanız)
  • 4 su bardağı yarma (yöresel)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Ayranı İçin:
  • 1 kilo yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı erik ekşisi
  • 2 su bardağı su
Üst Sosu İçin:
  • 2 kilo kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: Yapraklar eğer tazeyse yıkayıp mutfak beziyle sarıp mümkünse bir gece yumuşaması için bekletelim. Eğer taze değilse kuru yapraksa haşlayıp süzelim veya salamuraysa tuzunun gitmesi için yıkayıp süzelim. Hamuru yapmak için yarma, tuz ve sudan bir hamur yoğuralım. Yaprakların içine küçük bir parça koyup çok ince olarak saralım.Sardığımız köfteleri serçe parmağımızla yüzük parmağımız arasında biriktirelim. ( Köfteler çok çabuk olduğundan her seferinde tencereye koyup zaman kaybetmek istemeyen Malatyalı hanımlar böyle sararlar. Ellerinde biriktirip tencereye öyle dizerler.) Tencereye hepsini dizince üstüne tabak kapatıp varsa eğer taş yoksa bir ağırlık koyalım. Kaynamış su ve tuz ilave edip 20 dakika haşlayalım. Sonra suyunu süzelim. Bir tencereye yoğurt, un, tuz ve erik ekşisi koyup karıştırarak kaynatalım. Bir başka tavaya yemeklik doğranmış soğanları ve yağı koyup karamelize olana kadar kavuralım. Yaptığımız yoğurt sosunun içine 2-3 kaşık kavrulan soğanı ve köfteleri koyalım. 5 dakika daha pişirelim. Kıvamını kaynamış su ile ayarlayalım. Bir tabağa alıp üstüne bolca kavrulmuş soğandan koyup servis yapalım.

Not 1:Eğer yoğurdunuzun kesileceğinden şüphe ederseniz içine 1 yumurta kırın.
Not 2:Biz bu köfteyi yazın yaprağın bol olduğu zaman sarıp buzdolabı poşetine koyup dondurucuda bekletiyoruz. Sizede tavsiye ederim. 
Not 3: Bu köfte en güzel kiraz ve dut yaprağıyla olur. Kokusu tadı çok daha güzel olur.
MALZEMELER:
Köftesi İçin:
  • Fasülye yaprağı,kiraz yaprağı,ıhlamur yaprağı,ayva yaprağı,dut yaprağı(hangisini bulursanız)
  • 4 su bardağı yarma( yöresel)
  • Tuz
  • Su
Ayranı İçin:
  • 1 kilo yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı erik ekşisi
  • Su
Üst Sosu İçin:
  • 2 kilo kuru soğan
  • Sıvıyağ
YAPILIŞI:Yapraklar eğer tazeyse,yaprakları yıkayıp mutfak beziyle sarıp mümkünse bir gece solması için bekletelim.Eğer taze değilse kuru yapraksa haşlayıp süzelim.Eğer salamuraysa tuzunun gitmesi için yıkayıp süzelim.Ertesi gün hamuru yapmak için yarma,tuz ve sudan bir hamur yoğuralım.yaprakların içine küçük bir parça koyup çok ince olarak saralım.Sardığımız köfteleri serçe parmağımızla yüzük parmağımız arasında biriktirelim.( Köfteler çok çabuk olduğundan her seferinde tencereye koyup zaman kaybetmek istemeyen Malatyalı hanımlar böyle sararlar.Ellerinde biriktirip tencereye öyle dizerler.)Tencereye hepsini dizince üstüne tabak kapatıp varsa eğer taş yoksa bir ağırlık koyalım.Kaynamış su ve tuz ilave edip 15,20 dakika haşlayalım.Bu resimde haşlanmış halini görüyorsunuz.Bizim yaprağımız fasülye yaprağı olduğu için içinde fasülyelerde var.Sonra suyunu süzelim.
Bir tencereye yoğurt,un,tuz ve erik ekşisi koyup karıştırarak kaynatalım.Bir başka tavaya yemeklik doğranmış soğanları koyup karamelize olarak kavuralım.Yaptığımız ayranın içine bir kaşık kavrulan soğandanda koyalım.Aşağıdaki sosu hazırlayalım.
Bu ayranın içine suyunu süzdüğümüz köfteleri ekleyip biraz pişirelim.Kıvamını kaynamış su ile ayarlayalım.Bir tabağa alıp üstüne bolca kavrulmuş soğandan koyup servis yapalım.
Not 1:Eğer yoğurdunuzun kesileceğinden şüphe ederseniz içine 1 yumurta kırın.
Not 2:Biz bu köfteyi yazın yaprağın bol olduğu zaman sarıp buzdolabı poşetine koyup dondurucuda bekletiyoruz.Sizede tavsiye ederim.
Not 3:Bu köfte en güzel kiraz yaprağıyla olur.Kokusu tadı çok daha güzel olur. - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/eksili-fasulye-yagragi-koftesi.html#sthash.bYKtOEte.dpuf
EKŞİLİ FASÜLYE YAPRAĞI KÖFTESİ
MALZEMELER:
Köftesi İçin:
  • Fasülye yaprağı,kiraz yaprağı,ıhlamur yaprağı,ayva yaprağı,dut yaprağı(hangisini bulursanız)
  • 4 su bardağı yarma( yöresel)
  • Tuz
  • Su
Ayranı İçin:
  • 1 kilo yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz
- See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/eksili-fasulye-yagragi-koftesi.html#sthash.bYKtOEte.dpuf

LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ

Posted: 27 Jul 2015 10:30 PM PDT


Bugünkü menümüz...Yarın sabah saat 08:30 da yeni bir menüyle görüşmek üzere...

Tarifleri üzerine tıklayarak görebilirsiniz......"Yok ben bugünkü menüyü beğenmedim başka menü istiyorum." diyorsanız burayı tıklayabilirsiniz...
Kolay Gelsin...
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


MAYONEZLİ BÖREK

Posted: 26 Jul 2015 11:05 PM PDT



MAYONEZLİ BÖREK
MALZEMELER:

  • 5 tane yufka
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 su bardağı susam
İç malzemesi için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 4,5 dal maydanoz
  • 1 tane kırmızıbiber
YAPILIŞI: Maydanozu ve kırmızıbiberi ince ince kıyıp peynirle karıştıralım. Sosu için  bir kasede mayonez ve sütü çırpalım. Yufkaları 4 üçgene bölelim. 1 yufkaya mayonezli sosu sürüp peynirli harçtan koyup saralım. Sardığımız börekleri önce çırpılmış yumurta akına sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Isıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


TRUFF - TRUF TARİFİ

Posted: 25 Jul 2015 11:05 PM PDT


BAYAT KEKTEN TRUFF
MALZEMELER:
  • 5-6 dilim bayat sade kek
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çorba kaşığı çikolata kreması
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Üzeri için kakao
YAPILIŞI: Kek dilimlerini ufalayıp bir kaba alalım. Üzerine fındık, çikolata, çikolata kreması, kakao ve sütün bir kısmını ekleyip yoğuralım. Yuvarlanabilir bir kıvama gelene kadar süt ilave edelim. Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakaoya bulayalım. Kürdan batırıp servis yapalım.

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

- Hiç yorum yok

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


NURANİYE

Posted: 24 Jul 2015 11:09 PM PDT


NURANİYE
MALZEMELER:
  • 1 demet yeşil soğan
  • 5,6 tane kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kırmızıtozbiber
YAPILIŞI:Yeşil soğanları doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım.Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim.Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım.Pirinçler pişip tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Kenarda iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım.Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.Zamanınız varsa biraz dolapta bekletelim.... - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/nuraniye.html#sthash.kSYAvcMT.dpuf
NURANİYE
MALZEMELER:
  • 1 demet yeşil soğan
  • 5 tane kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Yeşil soğanları doğrayalım. Bir tencereye sıvı yağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım. Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim. Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım. Tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim. Kenarda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım. Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.
NURANİYE
MALZEMELER:
  • 1 demet yeşil soğan
  • 5,6 tane kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kırmızıtozbiber
YAPILIŞI:Yeşil soğanları doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağ koyup soğanları ekleyip biraz kavuralım.Biraz soğanlar ölünce içine rendelenmiş kabağı ve tuzunu ekleyip suyunu biraz çekene kadar pişirelim.Kabaklar biraz pişip suyunu çekince içine pirinci ekleyip pişmeye bırakalım.Pirinçler pişip tam suyunu çekince altını kapatıp içine doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim.Kenarda iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyunca içine mayonez ve yoğurdunu ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım.Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim.Zamanınız varsa biraz dolapta bekletelim.... - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/03/nuraniye.html#sthash.kSYAvcMT.dpuf

Sayfalar