EV BAKLAVASI TARİFİ Posted: 14 Jul 2015 11:07 PM PDT Bayram tatlınız Birsence'den. Çıtırlığı ve lezzetiyle aradığınız ev baklavası tarifi işte bugünkü reçetede.. Kolay gelsin... Birsence'de yer alan diğer ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...
Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...
Unutmayın Birsence'de hergün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize,akrabalarınıza,dostlarınıza,arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz... Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz... Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz... EV BAKLAVASI TARİFİ LZEMELER:- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alırı kadar un
İç Malzemesi:Üst Malzemesi: - 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Açmak İçin: Şerbet Malzemesi:- 4 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- Biraz limon suyu
 YAPILIŞI:Önce şerbeti kaynatıp soğutalım.Hamur için tüm sıvıları yoğurma kabına alıp karıştıralım.Unu ve kabartma toznu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapalım.1 saat dolapta dinlendirelim.Sonra hamuru 60 bezeye ayırlalım.Bu 60 bezeyi 10'lu gruplara ayıralım.4 grubu pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta serpip üst üste koyup 4 tane 10'lu grup yapalım.Sonra bu 10'lu grupları açalım.Tepsiyi yağlayıp 2 tane 10'lu açılan hamuru üstüne yayalım.Bolca çekilmiş ceviz serpelim.Diğer açılan 2 tane 10'lu hamuru üstüne serelim.Kalan 20 hamuru teker teker açıp üstüne yerleştirelim.(İsterseniz kalan 20 hamuruda 10'lu gruplara ayırıp birlikte açabilirsiniz.)Bütün açma işlemi bitince baklavamızı dilimleyelim.Yağları bir tencereye alıp ısıtalım.Baklavanın üstüne döküp ısıtılmış 190-200'Cde pişirelim.Fırından çıkan tatlıyı biraz bekletip şerbetini dökelim.Şerbetini çekince servis edelim. - See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2009/10/ev-baklavasi.html#sthash.HhyOe0jN.dpuf MALZEMELER:- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alırı kadar un
İç Malzemesi:Üst Malzemesi: - 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak İçin: Şerbet Malzemesi:- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Biraz limon suyu
YAPILIŞI: Önce şerbeti kaynatıp soğutalım. Hamur için tüm sıvıları yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu ve kabartma toznu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapalım. 1 saat dolapta dinlendirelim. Sonra hamuru 60 bezeye ayırlalım. 40 tanesini pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta koyarak üst üste yerleştirelim. Bu 40 yufkayı oklavayla inceltelim. Baklava yapacağımız tepsiye ( 30 cm. çapında ) yerleştirelim. Yufkanın üstüne cevizi yayalım. Kalan 20 bezeyi de yine aynı şekilde tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına nişasta koyarak üst üste dizelim. İncecik açıp cevizin üstüne yerleştirelim. Baklavayı dilimleyelim. Yağları bir tencereye alıp ısıtalım. Baklavanın üstüne döküp ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan tatlıyı 3 dakika bekletip soğuk şerbetini dökelim. Şerbetini çekince servis edelim. |
0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"