Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Sut Recelli Browni Tarifi

- Hiç yorum yok
Süt reçelli brownie tarifi süt reçelli brownie nasıl yapılır malzemeleri ve yapılış tarifi...

Malzemeler:
  • 200 gr bitter çikolata
  • 250 gr tereyağı
  • 385 gr esmer şeker
  • 4 yumurta
  • 200 gr un
  • ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 35 gr kakao

Süt reçeli için:
  • 2 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 çubuk vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:
Süt reçeli için geniş bir tencerede süt, şeker ve çubuk vanilyaları karıştırıp ısıtın. Karbonatı ekleyin ve kısık ateşte 1 saat kaynatmaya devam edin. Vanilya çubuklarını tencereden çıkarın ve karışımı koyu karamel renginde olana kadar 1.5-2 saat pişirin. Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şekeri çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tereyağlı çikolatayı ekleyin. Karışımın yarısını 22 santim ebadında kare fırın kabına dökün ve üzerine süt reçelinin yarısını dikkatli bir biçimde yayın. Çikolatalı karışımı ekleyip üzerine kalan süt reçelini yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis edin. 

Misir Usulu Bulgurlu Tatli Tarifi

- Hiç yorum yok
Mısır usulu bulgurlu tatlı tarifi değişik bir tatlı arzu ediyorsanız işte size ağızlara layık mısır usulu bulgurlu tatlı tarifi...

Malzemeler: 

1 Bardak Köftelik Duru Bulgur 
2 bardak su 
1 bardak süt 
1 bardak tozşeker 
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı 
1 çay kaşığı tarçın 
Servisi için 
Arzuya göre incir veya kayısı peltesi 

Hazırlanışı: 

Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin. Arzuya göre incir veya kayısı peltesiyle servis edin. 

Biberiye Marineli Levrek Tarifi

- Hiç yorum yok
  


Selamlar bu hafta o kadar yoğundum ki bir dolu tarifler hazırladım yemekler yaptım videolar çektim ama hiç birini yayınlamaya zamanım olmadı.
     Mutfak Sanatları Akademisi MSA da harika bir workshop yaptık. Size orada yaptığım lezzetli bir o kadar da pratik olan Biberiye Marineli Levrek tarifimi paylaşacağım.
     Öyle havalı uzun olan adına bakmayın herkesin kolayca yapacağı güzel bir tarif.
     Balık olarak levrek kullandık siz dilediğiniz beyaz etli balık kullanabilirsiniz.
     Malzemelerde kolay ulaşılabilir cinsten üstelik. Hemen tarifime geçeyim.



Biberiye Marineli Levrek Malzemeleri


  • 2 adet derili levrek fileto
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2 dal biberiye
  • 1/2 kahve fincanı beyaz şarap sirkesi
  • 1 fincan zeytinyağı

Garnitürü için

  • 8 adet baby patates
  • 3 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • tuz-karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Biberiye Marineli Levrek Yapılışı


  • Garnitür Malzemeleri dışındaki malzemeleri kilitli bir poşette karıştırın.
  • Levreği içine koyup bu sosa bulayın
  • Poşetin kilidini kapatıp buzdolabına kaldırın.
  • Patatesleri 5 dakika kadar haşlayın ve kabuklarıyla beraber 2 ye bölün.
  • Üzerine kekik,zeytinyağı ve baharatları döküp harmanlayın.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.
  • Fırında çıkartmadan 5 dakika önce parmesanları serpiştirin.
  • Yarım saat buzdolabında bekleyen balıkları çıkarıp az yağ ile arkalı önlü kızartın.
  • Baby patatesler ve varsa kırmızı soğan turşusu ile servis edin.
  • Afiyetler olsun.

Sutlu irmik Helvası Tarifi

- Hiç yorum yok


SÜTLÜ İRMİK HELVASI
    Helvayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ne dersiniz.?  Ben şeker oranını biraz azaltıp süt ilave ederek daha besleyici bir hale getirmek istedim. Sütlü irmik Tatlısı nın fındıklarını rondodan geçirdim. Un kıvamına yakın oldu hafif yerken çıtırların gelmesi lezzete lezzet kattı diyebilirim.
     Yaz aylarında dondurma ile de sunabilirsiniz. Kaymak demiyorum neden mi... çünkü ben kaymağı çok seviyorum ama o kalorisi yok mu dilediğim kadar yememe engel oluyor. Bilmiyorum sizlerde durumlar nasıl... başladım mı kaymak yemeğe mutlaka tabağın temiz halini görmek gerekir gibi iştahla yok ediyorum..
     Yaş ilerledikçe kilo alma hızlanıyor çünkü metobolizma yavaşlıyor, hareketler azalıyor. Dikkat edelim ama lezzetlerden de vazgeçmeyelim diyor hemen tarife geçiyorum.





Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri

1 su bardağı
irmik
75 gram
Tereyağı
1 çay bardağı fındık tozu
1 su bardağı toz şeker (1/2 su bardağı kullandım)
2 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası Yapılışı

Bir tencereye süt ve şekeri alın, ocağın altını açın ve şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Şeker tamamen eriyince şerbetin altını kapatın
Yayvan bir tencereye tereyağını alın, tereyağı erir erimez fındığı ilave edin.
Fındıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün.
Sonra şekerli sütü ilave edin. 
İrmik tüm sütü çekip kıvam alana dek karıştırın.
ocağın altını kapatın ve biraz kabarmasını bekledikten sonra istediğiniz şekilde şekillendirin. 
Antep fıstığıyla süsleyip servis edin.

Not: İrmik helvası yapmanın en önemli püf noktası, irmiği yağda kavururken sürekli ve hiç durmadan karıştırmak ve irmiğin yanmasına izin vermemektir.

Kabakli Makarna Tarifi

- Hiç yorum yok

Makarnayı haşlamadan hazırladığım bir tarifimi paylaşayım. Bol sebzeli ve çok lezzetli. Makarna sebzelerle beraber haşlandığı için bütün vitamini içinde kalıyor. Yazın yapılabilecek en kolay yemeklerden birisi.
Bu yemeği aynı yöntemle, mantarlı, tavuklu veya farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.KABAKLI MAKARNA
Malzemeler
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
2 adet yeşil biber
3 orta boy domates
1 orta boy kabak
1 paket makarna
yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın. Küçük doğranmış soğan ve biberi ekleyip sararana kadar soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Arzuya göre domatesleri rendelebilirsiniz.
Küçük doğranmış kabakları da ekleyip kabaklar biraz yumuşayana kadar pişirin.
Makarnayı kuru olarak ekleyip karıştırın.
Üzerine çıkacak kadar sıcak (kaynar) su ekleyin. Tuz da ekleyip kapağını kapatın.
Kısık ateşte makarna suyu çekene kadar pişirin. En son ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
20 dk kadar dinlendirip servis edin.

Degis Tokus Kurabiye Tarifi

- Hiç yorum yok
İki Renkli Değiş Tokuş Kurabiye

Malzemeler
1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
125 gr. tereyağı
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı kadar un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Kakao ve un haricindeki malzemeleri karıştırın.
Unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur hâlâ çok yumuşakken yarısını başka bir kaba ayırın.
Ayırdığınız kısma kakaoyu katın, biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun diğer kısmınada yine un ilave edip normal kıvamına getirin.
Hamur gevrek olduğu için, hamuru mutlaka streç filmin arasında 6-7 mm kalınlığında açın. Çiçek kalıpla, ayrı ayrı açtığınız sade ve kakaolu hamuru kesin.
Her kurabiyenin ortasını küçük çiçek kalıpla veya uygun herhangi bir kapakla hafifçe kesip çıkarın. Burada zorlanırsanız kürdanın ucuyla kaldırabilirsiniz.
Kakaolu parçayı sade olanın ortasına,sade parçayı da kakaolu olanın ortasına yerleştirerek değiş tokuş yapın.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Karpuz Salatası Tarifi

- Hiç yorum yok
Karpuz salatası malzemeleri
- Yarım adet çekirdeksiz sert karpuz
- 1 demet körpe roka
- 1 avuç ceviz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 10 adet mini mozzarella peyniri
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Karpuz salatasının yapılışı
- Çekirdeklerini ayırdığınız veya çekirdeksiz olarak aldığınız karpuzları iri dilimler halinde kesin.
- Kurabiye kalıbı veya büyük su bardağı ile yuvarlak silindir haline getirin.
- Karpuzları servis tabağına simetrik bir şekilde alın. Bir servis için 6 dilim karpuz yetecektir.
- Körpe (bebe) rokaları yıkayıp kuruttuktan sonra birkaç yaprak halinde her bir karpuz diliminin üzerine yerleştirin.
- Cevizleri pekmezle karamelize edin. Bunun için pekmezi altı yanan tavaya alın. Isındıktan sonra üzerine cevizleri ekleyin. 
- Pekmez iyice ısındıktan ve cevizler de pekmez ile bütünleştikten sonra karamelize olan cevizleri üzerine rokaların üzerine yerleştirin. 
- Her bir dilime 1 adet ceviz yetecektir.
- Mini mozzarella peynirleri ikiye bölün.
- Yarım kesilmiş peynirleri rokanın üzerine, cevizlerin yanına yerleştirin. 
- Son olarak nar ekşisini salatanızın üzerine eşit bir şekilde gezdirin

Dondurmali Ekler Tarifi

- Hiç yorum yok
 Dondurmalı Ekler adı sizi sakın korkutmasın yapımı oldukça pratik.
 Mutlaka deneyin asla vazgeçemeyeceksiniz. 



DONDURMALI EKLER
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12
Malzemeleri
Hamuru için
·         110 gram tereyağı
·         250 ml su
·         180 gram un
·         4 yumurta
İçi İçin
·         Kaymaklı dondurma
Üzeri için
·         200 gram krema
·         80 gram bitter çikolata
·         Fındık



Yapılışı
·         Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine suyu ilave edin.
·         Tencerenin kenarında kabartılar oluşunca sürekli karıştırarak unu ilave edin.
·         Un topakları tamamen yok olana kadar ocakta tutun.
·         Pürüzsüz hale gelen hamuru ocaktan alın ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe soğutun.
·         Hamuru mikser kabına alın, 2-3 dakika kadar da mikserle soğutun.
·         Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserde karıştırmaya devam edin.
·         İşlem tamamlandıktan sonra krema torbasına hamuru koyun.
·         Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamuru parmak gibi sıkın.
·         Üzerindeki tepecikleri ıslak parmakla hafifçe bastırın.
·         190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
·         Kremayı sos kabında ısıtıp ocaktan alın, içine çikolatayı ilave edin.
·         Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
·         Soğuyan ekleri ortadan kesin içine 2 tatlı kaşığı kadar dondurma koyun.
·         Servis tabağına alın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde gezdirin.
·              Afiyetler olsun.

Ozel Salata Tarifi

- Hiç yorum yok
Tek başına öğün olabilecek kadar doyurucu ve bir o kadar da lezzetli salatam. Doğaçlama olarak hazırladım.
Kırmızı biber bu salataya çok yakışıyor sakın ihmal etmeyin.

SULTAN SALATASI
Malzemeler
Bir su bardağı ev yapımı erişte
2 adet közlenmiş patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı kapya biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Erişteyi bol suyla haşlayıp süzün közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayıp erişteye ilave edin üzerine Sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına döküp yayın. Diğer tarafta tavaya zeytinyağını ve ince uzun doğranmış kapya biberi ekleyip soteleyin.
Sotelenmiş biberi salatanın üzerine yağı ile beraber gezdirin. En son çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanozu serpip servis edin.

Tavuk pisirmenin puf noktalari

- Hiç yorum yok
Tavuk pişirmenin en pratik ve püf noktaları. Tavuğu en güzel ve lezzetli nasıl pişirilir.

Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarımsağı soymadan atıverin tavuğun lezzeti çok farklı olacaktır.

Tavuğu fırından çıkardınız eğer hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın buda yumuşacık kalmasını sağlayacaktır.

Fırına konacak tavuğun tepsisi tavuk büyüklüğünde olmalı daha büyük bir tepside eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar.

Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbirinin üzerine çarpraz koyun. Ancak pişirme süresi yarılanınca sırtı üstü yatırın.

Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişirirseniz yağsız olmalı. Dört kişiden fazlaysanız bir büyük yerine iki küçük tavuk alın böylece herkese tavuğun iyi yeri gelir.

Sararan teflon tava ve tencerelerin içine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk suyla durulayın.

Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.

Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin tencere daha kolay temizlenecektir.
Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz.

Fırında Köfte Tarifi

- Hiç yorum yok
  • Fırında köfte nasıl yapılır köfte seviyorsanız bu köfte lezzeti ve tadıyla harika fırında köfte tarifi...

    Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kırmızı biber


Köfte harcı için:
  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
  • 10 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri dilimleyip su dolu bir kaba alın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri bir tabağa alın.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz yapraklarını köfte harcında kullanmak üzere incecik kesin.
  • Köfteleri hazırlamak için; orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan ve yumurtayı ekleyin. Galeta unu, kıyılmış maydanoz yaprakları ve baharatlar ilavesiyle yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp arzu ettiğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
  • Sosu için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Domates ve biber salçasını ekleyip kısa süre kavurun. Sıcak su ilavesiyle kıvamını açın, tuz ilavesiyle karıştırın. Suda bekleyen patatesleri durulayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı fırın tepsisinin tabanına yayın. Köfte ve patates dilimlerini sırasıyla yerleştirin. Domates ve kırmızı biber küplerini ekleyin. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45-50 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Salçalı sosuyla birlikte sıcağı sıcağına servis edin

Sayfalar