Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Cevizli Kek Tarifi

- Hiç yorum yok
MALZEMELER
1 su bardağı çekilmiş ceviz
10 yarım ceviz
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı  nişastası
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Margarin ve sıvıyağı katıp, karıştırın. Yoğurt, mısır nişastası, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının dibine yarım cevizleri yan yana dizin. Üzerine kek harcını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Bulgurlu Erişteli Kavurmali Pilav

- Hiç yorum yok

Pilavı şöyle hazırladı.
Önce tencereye bol su koyup kaynattı.
1 su bardağı pilavlık bulgur ve 4 su bardağı kavrulmuş erişteyi kaynayan suya atıp haşladı.
Fazla suyunu süzdü fakat bu suyu dökmedi. Bu suyu çorbalarda veya kedilerin yemeği için kullanıyor.
“Neden suyunu süzdürüyorsun?” diye sordum. “Diğer türlü lapa oluyor. Beceremiyorum. Böyle daha kolay” dedi 😊
Bir tavada kavurma ve tereyağını eritti. Haşlanmış erişte ve bulgura ilave edip karıştırdı.
Bence üzerine kavrulmuş badem ler ekleyerek servis edilebilir bu şekilde tam bir davet yemeği olur.
Yanına turşu çok yakışıyor, ama mutlaka komposto olmalı diyor annem.
Canımın elleri dert görmesin

Enginarlı Baklalı Pilav Tarifi

- Hiç yorum yok
Merhabalar
   Enginar ve Bakla en sevdiğim yazı hatırlatan sebzeler. Bu nedenle enginarlı baklalı pilav yaptım. Üstelik başbaşı bulgur ile. Duru marka alıyorum açıkcası başka marka satılıyormu bilmiyorum. Aramadım da şahsen çünkü lezzetinden pişmesinden çok memnunum.



Nefis Enginarlı Baklalı Pilav Malzemeleri


  • 1 su bardağı başbaşı bulgur
  • 2 adet enginar
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz


Nefis Enginarlı Bakla Pilav Tarifi


  • Öncelikle baklaları haşlayın bir kenara alın.
  • Soğan. biber ve sarmısakları doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  • Enginarları küp küp doğrayın.
  • Enginar ve bulgurları aynı anda sotelenmiş soğanın üzerine ilave edin.
  • 2 su bardağı sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatın.
  • kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Haşlanmış baklaların kabuklarını ayıklayın. 
  • Ocaktan inmeye yayın baklaları ilave edip pilavınızı karıştırın.
  • 20 dakika kadar dinlendirip dereotu ile servis edin.
  • Afiyetler olsun.

Çikolatalı Parfe Tarifi

- Hiç yorum yok


Malzemeler: 

5 adet yumurta 
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker 
1 çay bardağı su 
325 gr. bitter çikolata 
250 gr. Margarin 



Hazırlanışı: 

Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın.

Hazır Yufkalı Baklava Tarifi

- Hiç yorum yok
Günümüzde çok azımız mutfağa girip baklava açacak zamana sahibiz. Son derece pratik lezzet derseniz son derece güzel ve hafif… Avantajlı istediğiniz içi koyabilir, misafirlerinize çok makul fiyata elde ettiğiniz ev yapımı baklava ikram edebilir, tadını tamamen damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.  Baklavanızı yaparken yufkalar dikdörtgen olduğundan dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanmanızı öneriyoruz. İşiniz çok daha kolaylaşacaktır. 


Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)

Şerbeti:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile
Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerinede tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.
Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.
Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağ sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin.  Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz. 
Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Öneri:  Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı.  Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.

Yaz Pilavı (Sebzeli Pilav) Tarifi

- Hiç yorum yok
 Yaz pilavı - sebzeli pilav nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlarından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınız yaz pilavı tarifi..



Malzemeler 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet jülyen kesilmiş kapya biber
  • 1 adet jülyen kesilmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
Pirinci soğuk suda yıkayın. Pilav tenceresinin içine tereyağını ve sıvıyağını ekleyin. Sebzeleri, 5 dakika boyunca soteleyin. Pirincin suyunu süzerek pilav tenceresinin içine ekleyin. Sırasıyla bütün baharatları ekleyerek, pirinci sebzelerle birlikte kavurun. Pilavın içerisine sıcak su ekleyin. 25 dakika boyunca pilavı kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Pilavı servis etmeden önce 10 dakika boyunca dinlendirin.

Kayısı Pestili Tarifi

- Hiç yorum yok
Kayısı   çok sevdiğim bir meyve.  Tadı rengi, besin değeri muhteşem.
     Artık abur cubur dediğimiz hazır gıdaların yerine, pek çok anne çocuklarına fındık, fıstık, pestil gibi katkı maddesi olmayan gıdalar vermeye çalışıyor. Evde Kayısı Pestili nasıl yapılır diye hiç düşünmeyin ayrıntılı anlatımlı videosunu çektim.
     Ellerinizle yaptığınız bir pestili çocuklarınıza ve misafirlerinize sunmak bir ayrıcalık bence.
     Yapımı  o kadar basit ki şaşıracaksınız. Bu sıcaklarda 2 günde işlem tamam.  Besleyici ve tertemiz.
     Öyle Anadolu'da yapıldığı gibi metrelerce  örtü, çarşaf, koca siniler vs. olmadan gayet pratik.
You tube da izlemek isterseniz.  Aşağıda paylaştım.



     Evde Kayısı Pestili Malzemeleri

  • 1 kilo yumuşak (olgun) kayısı
  • 1 Türk kahve fincan su

Evde Kayısı Pestili Yapılışı 

  • Kayısıları titizlikle yıkayın.
  • İki parçaya ayırıp çekirdeklerini  çıkarın.
  • 1 kahve fincanı su ile tencereye koyup ocağı çok kısık ateşte açın.( Tencerenin kapağı kapalı olsun.)
  • 10 dakikada iyice yumuşadıklarını göreceksiniz. Hemen ocağı kapatıp kapalı şekilde ılımasını bekleyin.
  • Kayısıları bir süzgeçe boşaltıp ezerek kabuklarından ayırın.
  • Ortalama 25-30 cm çapında 2 adet düz porselen veya cam tabağa ince bir tabaka olacak şekilde dökün.
  • Bol güneş alan yerde 2 gün bekletin. 
  • Malzemenin kalınlığına göre süre uzayabilir. Resimde gördüğünüz İncelik için 2 gün yeterli oldu.
  • Pestilin kenarından kaldırmaya çalışın tabağı temiz bir şekilde bırakıyorsa pestil kıvamında olmuş demektir.
  • İster tüm olarak ister şeritler halinde keserek, pişirme kağıdına sararak muhafaza edebilirsiniz. 
  • Afiyetler olsun. 

Laz Böreği Tarifi

- Hiç yorum yok
Laz böreği tarifi laz böreği nasıl yapılır en kolay börek nasıl yapılır işte size laz böreği tarifi...

Malzemeler
20 adet hazır baklava yufkası
200 gram tereyağı
5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığım ısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı; İlk olarak tatlının şerbeti için su ve toz şekeri derin bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekledikten sonra soğuması için ocaktan alın.
Muhallebisi için süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebiyi, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da el blenderı yardımıyla karıştırın. Laz böreğine asıl çıtırlığını kazandıracak olan tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Büyük boy fırın tepsisini eritilmiş tereyağıyla yağladıktan sonra bir adet baklava yufkasını fırın tepsisine serin. Tatlının taban kısmını oluşturacak olan on adet baklava yufkasının aralarını tereyağıyla yağlayıp, üst üste dizin. Hazırladığınız sıcak muhallebiyi yufka katlarının üzerine bir kaşık yardımıyla dağıtın. Krema üzerine bir kat hazır baklava yufkası serin
Üzerini tereyağıyla yağladıktan sonra kalan yufkaları her birinin arasını yağlayarak üst üste dizin.
Kalan tereyağını en üstte kalan yufka katının üzerine sürdükten sonra keskin bir bıçak yardımıyla böreği kare dilimlere ayırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirdiğiniz tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdirin. Daha sonra böreği dilimledikten sonra tercihinize göre ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Kaygana Tarifi

- Hiç yorum yok
Harika bir kahvaltılık KAYGANA


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
  • tuz


Yapılışı
  • Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
  • Sonra yumurtaları ekleyin.
  • En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
  • Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
  • Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz 

Evde Mantı Yapımı Tarifi

- Hiç yorum yok
Merhabalar  bugün mantı nasıl pişirilir yerine, nasıl şekil verdiğime dair Mantı Yapımı ile ilgili basit bir video çektim. Birkaç kez dikkatli izleyerek çok güzel mantı şekli yapmanız mümkün. Malzemeler ve tarifini aşağıda yazdım. Umarım denersiniz kesinlikle yapacağınızdan eminim. Sevdiklerinize sürpriz yapın bence.

Mantı Malzemeleri

Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı kadar un
İç Malzemesi için
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 fincan zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
  • Yoğurt-sarımsak
  • Nane, kekik, sumak, pul biber

 Mantı Yapılışı

  • Hamur malzemeleri ile biraz sertçe bir hamur hazırlanır. (Unu kontrollü olarak ilave edin.)
  • Hamurun üzerini kapatarak en az yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
  • Bu arada iç malzeme için, kuru soğanı çok minik olarak doğrayın, asla rende yapmayın sulanır ve hamuru ıslatır.
  • Kıymayı, soğan ve baharatlarla iyice karıştırın.
  • Hamuru 2 ye bölün. Un kullanarak hazır yufkadan biraz kalınca açın.
  • Ortalama 2x2 boyutlarında karelere kesin.
  • Kıymalı harçtan koyun ve 4 kenarını bir araya getirerek kapayın.
  • Büyükçe bir balık tavasını tereyağ ile bolca yağlayın.
  • Ve kapattığımız mantıları tavaya dizin.
  • Ocağın üzerinde kısık ateşte mantıların altı hafifçe kızaran kadar pişirin.
  • 1,5 su bardağı sıcak suyu mantının üzerine dökün ve suyu çekene kadar 3 dakika kadar daha pişirin.
  • Ocaktan alın ve 1 Türk kahvesi fincanı soğuk suyu da mantının üzerine dökün.
  • Salçalı sosu da ocakta pişirin.
  • Mantının üzerine yoğurt, sos ve baharatları döküp servis yapın.
  • Afiyetler olsun.

Taze Soğanlı Çoban Kavurma Tarifi

- Hiç yorum yok
Taze soğanlı çoban kavurma tarifi iftar için ne yemek yapayım diye düşünmeyin işte size taze soğan ile yapılan çoban kavurma tarifi.



MALZEMELER:
● Yarım kg. biftek
● 3 çorba kaşığı sıvı yağ
● 1 kuru soğan
● 2 kırmızıbiber
● 3 çarliston biber
● 3 domates
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1 çay kaşığı pul biber
● 2 çorba kaşığı sumak
● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
● Tuz
Üzerine:
● Yarım demet taze soğan

HAZIRLANIŞI:
Sıvı yağda küp doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış biberleri ve çok küçük doğranmış biftekleri ekleyerek, etler suyunu çekene kadar soteleyin. Küp doğranmış domatesi ilave edin ve birlikte 10 dakika pişirin. Baharatlarını serpin ve tencerenin kapağını kapatın. Doğranmış taze soğan serpin ve pilavla beraber servis yapın

Çilek Kompostosu Tarifi

- Hiç yorum yok
Merhabalar herkese,

Bugün sizlere içinizi ferahlatacak nefis bir komposto tarifi vereceğim. Hem yapımı çok kolay, hem de çok az malzemeli. Geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmezidir kompostolar, hoşaflar. Bizim ev halkıda çok sever. Hazır tezgahlarda tap taze çilekler varken yapmamak olmazdı. Çileğin muhteşem kokusu insanı büyülüyor:) Sizler de ramazan sofralarınız için hazırlayıp ister iftar da, ister sahur da sevdiklerinize ikram edin. Çok beğeneceklerinin garantisini veriyorum :)


Haydi hep birlikte çilek kompostosunun tarifine bir göz atalım,


Malzemeler :

  • 250 gr çilek
  • 2 - 3 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 - 3 adet karanfil

Yapılışı :

Derin bir tencerenin içine suyu ve toz şekeri alalım. Hafif kaynamaya başlayınca çilek ve karanfilleri ilave edelim. 5 - 10 dk. daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Çilek kompostomuzu oda ısısına gelmesi için bekletelim. Daha sonra buzdolabına alıp 1 - 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Sayfalar