KURU DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
Dünyada ilk işlenen gıdalardan birsinin bulgur olduğunu biliyor musunuz? Türkiye deki ilk bulgur fabrikası I. dünya savaşı sırasında Karaman'da kurulmuş. Bu gün ise 100 civarında bulgur fabrikamız var. Bu fabrikaların 15 i ise en çok sevdiğim şehirlerden biri olan Mardin'de. Bu fabrikaları gezmek için bir gün yine yolum düşsün Mardin'e diye dilek tutsam gerçekleşir mi ne dersiniz? Karaman Bulgur fabrikalarını da merak etmiyor değilim.
Bulguru mutfağımda çok sık kullanırım. Pilavı, salatası, kısırı, köftesi, dolması, tatlısı, keşkeği daha neler neler.
Uzun zamandan beri pirinç kullandığım birçok yerde bulgur kullanmaya başladım. Üstelik B vitamini açısından zengin ve bol lif içeriyor.
Sizlere bir müddettir kullandığım başbaşı bulgurundan söz etmek istiyorum. Normal pilavlık bulgurdan daha irice çünkü kırılmamış, üstelik son derece lezzetli. Normal bulgura oranla da 2 kat lif içeriyor.
Başbaşı Bulgurun yurt dışında da en çok tercih edilen bulgur çeşidi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben Duru'nun bulgurlarını tercih ediyorum. Çünkü firma bulgurları sarartmadan, parlatmadan en sağlıklı yöntemlerle bize ulaştırıyor.
Şimdi size en lezzetli, en sağlıklı, hem de en hesaplı pilav tarifi veriyorum.
Dünyada ilk işlenen gıdalardan birsinin bulgur olduğunu biliyor musunuz? Türkiye deki ilk bulgur fabrikası I. dünya savaşı sırasında Karaman'da kurulmuş. Bu gün ise 100 civarında bulgur fabrikamız var. Bu fabrikaların 15 i ise en çok sevdiğim şehirlerden biri olan Mardin'de. Bu fabrikaları gezmek için bir gün yine yolum düşsün Mardin'e diye dilek tutsam gerçekleşir mi ne dersiniz? Karaman Bulgur fabrikalarını da merak etmiyor değilim.
Bulguru mutfağımda çok sık kullanırım. Pilavı, salatası, kısırı, köftesi, dolması, tatlısı, keşkeği daha neler neler.
Uzun zamandan beri pirinç kullandığım birçok yerde bulgur kullanmaya başladım. Üstelik B vitamini açısından zengin ve bol lif içeriyor.
Sizlere bir müddettir kullandığım başbaşı bulgurundan söz etmek istiyorum. Normal pilavlık bulgurdan daha irice çünkü kırılmamış, üstelik son derece lezzetli. Normal bulgura oranla da 2 kat lif içeriyor.
Başbaşı Bulgurun yurt dışında da en çok tercih edilen bulgur çeşidi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben Duru'nun bulgurlarını tercih ediyorum. Çünkü firma bulgurları sarartmadan, parlatmadan en sağlıklı yöntemlerle bize ulaştırıyor.
Şimdi size en lezzetli, en sağlıklı, hem de en hesaplı pilav tarifi veriyorum.
Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri
1 su bardağı Duru Başbaşı Bulguru10 adet domates kurusu
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırık ceviz
Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Yapılışı
Kuru domatesleri ılık suda 10 dakika bekletin.
Yayvan bir tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanları ve biberi kavurun.
Domatesleri küçük küçük doğrayın ve ilave edin.
En son bulgurla beraber 3 dakika kavurun.
2 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın altını kısarak pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
Suyu çeken pilavın altını kapatın hemen tereyağını ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.
Ilıdıkdan sonra cevizlerle birlikte servis edin.
Afiyetler olsun.
0 on: "KURU DOMATESLİ BULGUR PİLAVI"