Selda' nın Mutfak Defteri |
Fındıklı ve Damla Çikolatalı Biscotti Posted: 27 Feb 2019 03:43 AM PST Merhabalar canlarım, Biscotti sever misiniz ? Ben kahvenin veya çayın yanına çok yakıştırıyorum. Bizim bildiğimiz peksimete çok yakın bir lezzet. Biscottinin en büyük özelliği, pişirildikten sonra dilimlenmesi ve tekrar fırınlanması. Bu şekilde o gevrek tadı yakalamış oluyoruz. Bir püf noktası paylaşayım hemen, biscottimizi fırından çıktıktan sonra hafif ılıyınca hemen dilimleyelim soğuduktan sonra dilimlemeye çalışırsak kırılır ve şekli bozulur. Hazırladıktan sonra ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda saklarsanız uzun süre elinizin altında nefis bir atıştırmalığınız olur. Umarım bu nefis lezzeti sizler de dener ve beğenirsiniz. Şimdi sizleri nefis fındıklı ve damla çikolatalı biscotti tarifi ile baş başa bırakıyorum. Malzemeler :
Yapılışı : Geniş bir kabın içine yumurtalarımızı alalım. Üzerine toz şekeri ekleyip çırpmaya başlayalım. Sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla hamurumuzun karıştıralım. En son iri kıyılmış fındık ve damla çikolataları da ekleyip hamurumuzun homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu tepsimizin içine alalım. Ellerimizi hafif yağlayıp hamura uzunca bir rulo haline getirelim. Önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp ılınması için bekleyelim. Keskin bir bıçak yardımıyla 1 parmak genişliğinde dilimleyelim. Fırın telinin üzerine biscotti dilimlerimizi alalım. 180 C fırında yaklaşık 10 - 15 dk. hafif kuruyuncaya kadar bekletelim. Ve artık enfes fındıklı ve damla çikolatalı biscottilerimiz servise hazır. Afiyetler Olsun :) |
You are subscribed to email updates from Selda' nın Mutfak Defteri.... To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "Selda' nın Mutfak Defteri"