Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

 

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


FINDIK EZMELİ FIRILDAK KURABİYE

Posted: 29 Sep 2015 11:04 PM PDT


Birsence'de yer alan diğer KURABİYE TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...

Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...
 
Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...
 
Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?
 
İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
FINDIK EZMELİ FIRILDAK KURABİYE
MALZEMELER:
  • 1 paket tereyağı veya margarin
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 4 çorba kaşığı fındık ezmesi
YAPILIŞI: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının içine şeker ve yumurta koyup şeker iyice eriyene kadar karıştıralım. İçine sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamuru tezgahta çok inceltmeden merdaneyle açalım. Üzerine fındık ezmesi sürüp rulo saralım. Dolapta 1 saat dinlendirip keskin bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimleyelim. Tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.

TARHANA ÇORBASI - MALATYA TARHANA ÇORBASI

Posted: 29 Sep 2015 11:04 PM PDT


Birsence'de yer alan diğer ÇORBA TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...
Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize ,akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
TARHANA ÇORBASI - MALATYA TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı kara nohut veya nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 parça kemik
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
YAPILIŞI: Buğdayı akşamdan ıslatalım. Ertesi gün hafif haşlayıp soğutalım. Soğuyunca içine yoğurdu ekleyip dolapda en az 4 gün yoğurt hafif ekşiyene kadar bekletelim. Ekşiyen çorbayı tekrar tencereye koyalım. İçine kemik ve nohut koyup iyice özleşene kadar pişirelim. Pişen çorbanın içinden kemği alıp tuzunu ekleyelim. Tereyağında naneyi yakıp çorbanın üstüne dökelim. Sıcak servis yapalım.

Not: Malatya'da tarhananın hazır hali satılıyor ya da kış hazırlığı olarak evlerde yapılıyor. Ben herkes deneyebilsin diye en pratik halini sizinle paylaşmak istedim.

0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"

Sayfalar