Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

 

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


ŞIHIL MAHŞİ - DOLMALARIN ŞAHI -ETLİ KABAK DOLMASI

Posted: 18 Oct 2015 11:02 PM PDT


Kabak dolmasının bu hali gerçekten saraylara layık. Ülkemizde Şıhıl Mahşi'nin bir kaç farklı yapılış şekli var. Antep ve Kilis çevresinde içine bol fıstık koyuluyor bu dolmanın. Lezzeti daha bir katmerleniyor. O halini de yapacağım sizlere inşallah. Ben onu yapana kadar siz bu halini de mutlaka deneyin.

Birsence'de yer alan diğer DOLMA TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz...
 
Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...
 
Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...
 
Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?

İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...


ŞIHIL MAHŞİ
MALZEMELER:
  • 6 tane kabak
  • 100 gram kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
YAPILIŞI: Kabakları oyup kızgın yağda kızartalım. Tavaya çok az yağ koyup kıyılmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Doğranmış domatesi, salçayı, nohutu, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Ocağı kapatıp doğranmış maydanozu ilave edelim. Kabakların içini harçla dolduralım. Tencereye kabakları dik şekilde dizip 1 bardak kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.

0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"

Sayfalar