MANTARLI TAVUK SARMA Posted: 24 Dec 2015 11:07 PM PST
MANTARLI TAVUK SARMA MALZEMELER:- 4 tane tavuk göğsü
- 10 tane mantar
- 4-5 dal ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane domates
- 2 çorba kaşığı küp doğranmış kırmızı kapya biber
- Tuz, karabiber, kekik
- Sıvı yağ
Püresi için:- 2 tane patates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
YAPILIŞI: Mantarı ve soğanı kıyıp yağ ile birlikte tavaya koyalım. Soteleyelim. İçine doğranmış biber ve domatesi de ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Tuz ve baharatını koyup ocağı söndürelim. Püresi için patatesi soyup küp küp doğrayalım. Su ekleyip pişirelim. Sıcakken ezip içine yağ, tuz ve sütü ekleyelim. Tavukları et döveceğiyle inceltelim. Üzerine tuz ve karabiber serpip bir kaç yaprak ıspanak koyup mantarlı harcı yayalım. Rulo sarıp pamuklu bi iple bağlayalım. Diğer tavukları da aynı şekilde hazırlayalım. Tavaya yarım su bardağı kadar yağ koyup ısıtalım. Tavuk sarmaların her tarafını kızgın yağda kızartalım. Kızarınca ısıyı düşürüp içinin pişmesi için biraz daha pişirelim. Püreyi servis tabağına yayıp üstüne dilimlenmiş sarmaları dizelim. Sıcak servis yapalım. |
0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"