~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ |
Posted: 17 Dec 2015 11:04 PM PST Bu hafta 2 tane kurabiye yayınladım ikisi de elmalı. Elmalı kurabiye benim yaş grubumdaki bir çok insan için çocukluğunu hatırlatır. Bu hafta çocukluğumuza inip bolca elmalı kurabiye yiyelim istedim... Umarım dener ve beğenirsiniz.. Birsence'de yer alan diğer KURABİYE TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz... Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz... Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz... Unutmayın Birsence'de her gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize, akrabalarınıza, dostlarınıza, arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu? ![]() ![]() ![]() ![]() İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz... Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz... Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz... Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz... Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz... MUHALLEBİLİ KURABİK MALZEMELER:
Muhallebisi için:
Elmalı harcı için:
YAPILIŞI: Muhallebisi için tencereye un, şeker, yumurta sarısı ve sütü koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp margarin ve vanilya ekleyelim. Bir kenarda arada sırada karıştırarak soğutalım. Elmalı harç için elmayı rendeleyip şeker ve tarçınla pişirelim. Kurabiye için hamur yoğurma kabına margarini, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu koyup karıştıralım. İçine un, vanilya ve kabartma tozu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde poğaça açar gibi açalım. İçine 1 tatlı kaşığı iyice soğumuş olan muhallebiden 1 tatlı kaşığı da elmalı harçtan koyup poğaça şeklinde kapatalım. Elinizde tırtıklı sebze keseceği aparatı varsa hazırladığımız poğaçayı aparata bastırıp şekil verip tepsiye dizelim. Yoksa poğaça şeklinde dizelim. Kurabiyeleri ısıtılmış 175 derecede pişirelim. Soğuyunca servis yapalım. |
You are subscribed to email updates from birseninmutfagi.com - Resimli Yemek Tarifleri. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"