Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ

 

~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ


DAVET PİLAVI - HAVUÇLU BADEMLİ ETLİ PİLAV

Posted: 29 Feb 2016 11:01 PM PST


           
Birsence'de yer alan PİLAV TARİFLERİ için burayı tıklayabilirsiniz... 

Acaba "Birsence'de şu tarif de var mıdır?" diye merak ediyorsanız ana sayfada sağ üstte ARA butonuna merak ettiğiniz tarifi yazıp araya basarsanız istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz...

Tariflerle alakalı ya da sormak istediğiniz ne varsa Birsence'ye birseninmutfagi@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...

Unutmayın Birsence'de her  gün bir yeni menü ve en az bir yeni tarif sizleri bekliyor...Her gün Birsence'yi ziyaret etmeyi unutmayın...Tüm sevdiklerinize,akrabalarınıza,dostlarınıza,arkadaşlarınıza Birsence'den bahsedin olur mu?


İnstagram 'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Twitter'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Facebook'da Birsence'nin sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'yi takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Facebook'da Birsence'nin grubunu beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
                                                           
                                                          DAVET PİLAVI
MALZEMELER:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 4 tane havuç
  • 1 su bardağı badem
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Eti yıkayıp tencereye koyalım. Üstüne 2 çay kaşığı tuz ve 4 bardak su koyup eti haşlayalım. Etin suyunu pilavda kullanmak için süzüp ayıralım. Havuçları kibrit çöpü doğrayıp 2 kaşık yağ ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tavada yumuşayana kadar kavuralım. Pilav için pirincin nişastası gidene kadar yıkayıp tencereye koyalım. Tereyağını ve kalan tuzu ekleyip kavuralım. Ayırdığımız et suyuna yeterince su ekleyip 3,5 bardak su haline getirelim. Kavrulan pirinçlere ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyalım. Kalan sıvı yağı bir tavaya koyup bademleri ekleyip hafif rengi dönene kadar kavuralım. Büyükçe bir kaseye veya bir kek kalıbının dibine haşlanmış etleri koyalım. Üzerine havuçları ekleyelim. Pişen ve 10 dakika demlenen pilavı havuçların üzerine yayalım. Biraz bastırıp servis tabağına ters çevirelim. Üzerine kavrulan bademleri serpiştirip bekletmeden servis yapalım.

0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"

Sayfalar