Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

Kayısı Keki Tarifi

 

 Merhabalar kayısıyı çok sevdiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım. Üstelik bir kayısı ağacım var, her uyandığım sabah ilk baktığım her gün adeta sararan meyvelerini saydığım, meyvelerini kopartmaya kıyamadığım...
     Sarardıkça önce reçellerini yaptım merak edenler buradan bakabilir.  Sonra Kayısı Keki yaptım çeşit çeşit hatta bir tanesini adını Sultan Keki koydum bu tarifime de bakabilirsiniz buradan.
     Kurutmak üzere terasa koydum bir kısmını, kışın hoşaf olacaklar.  Bu kadar lezzetli vitamin dolu bir meyveyi siz de mevsimi geçmeden değerlendirin isterim. 





Hazırlama süresi:  20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8

Kayısı Keki Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı margarin
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
10 adet kayısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
5-6 adet kayısı
1 çay bardağı antep fıstık içi
1 yemek kaşığı toz şeker


Kayısı Keki Yapılışı

Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
Beyazlarını mikser ile iki katına çıkana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının üzerine şekeri ilave edin ve çırpın.
Ve  erimiş margarin ve sütü de ekleyerek karıştırın.
Biraz karıştırdıktan sonra doğranmış kayısıları da ilave edin.
Karışımın içerisine yumurta beyazlarını aktarın. Söndürmemeye çalışın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatulayla karıştırın.
Yağlanmış unlanmış fırın kabına aktarın.
Kekin üzerine ikiye ayrılmış tozşekeri serpilmiş kayısıları dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  25-30 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.


Not: Kek kalıbı bu ölçülere göre ayarlanmalıdır.

0 on: "Kayısı Keki Tarifi"

Sayfalar