Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Fırında Kuzu But

Posted: 02 Mar 2019 09:32 AM PST

     Et yemekleri tariflerimize devam ediyoruz... Kuzu But ile fırında bir anayemek tarifimiz var.. Yine kısa sürede hazırlayıp, fırına atıp 3 saat boyunca hiç ilgilenmenize gerek olmadan alkış alacağınız yemeklerden..
     Fırında Kuzu But için önce butun inciklerini çıkarttırın sonra kişi sayınıza göre iri parçalara böldürün, hem serviste hem de mühürlerken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Kasap çalışanları 2-3 dakikada bu işleri hallediyor meraklanmayın.


Fırında Kuzu But Malzemeleri

  • 1 adet kuzu but
  • 4 adet patates
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet çarliston biberi
  • 6-7 adet kiraz domates
  • 4 diş sarmısak
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tane karabiber

Fırında Kuzu But Yapılışı

  • İncikleri çıkartılmış kuzu butu dilerseniz bütün olarak veya porsiyon sayınıza göre böldürerek kullanabilirsiniz.
  • Tavanızı kızdırın ve kuzu butu arkalı önlü kızartarak mühürleyin.
  • Patates, soğan ve biberleri irice doğrayın.
  • Fırın kabınızı bolca sıvı yağ ile yağlayın.
  • Önce kuru soğanları, sonra patates, biber ve domatesleri fırın kabına yerleştirin.
  • Tuz ve karabiber ilave edin.
  • Mühürlenen Etlerin üzerine bıçak ile delikler açın.
  • Tane karabiber ile sarmısakları etlerin içerisine yerleştirin ve eti tuzlayın.
  • Üzerini pişirme kağıdı ile örtün, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
  • 220 derece ısınmış fırında 1.5  saat pişirdikten sonra, ısıyı 180 dereceye getirin ve 1.5 saat daha pişirin.
  • 10 dakika kadar bekletip servis edin.

Not: Son 15 dakikada üzeri açık olarak fırında etlerin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Etlerin kurumaması için kızartma esnasında bir kaşık yardımı ile etlerin üzerine etin suyundan dökmelisiniz.


0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar