birgülün lezzetleri |
Posted: 14 May 2019 12:26 PM PDT Ramazanda sofralarımız bereketleniyor. Ama sağlıklı olmasından da ödün vermememiz gerekiyor. Tam zamanında yöresel sulu bir yemeğe ne .dersiniz. Gastronomide önde gelen şehirlerimizden Gaziantep'in meşhur ETLİ ÇAĞLA AŞI ile @g sofralarımız şenlensin dedik. Etli Çağla Aşı yemeğinde dilediğiniz bakliyatı kullanabilirsiniz. Buğday, nohut, fasulye ne dilerseniz.. Ben bu kez buğday kullandım. Çağla zamanı geçmeden hadi acele edin tarifi hemen uygulayın. Etli Çağla Aşı Malzemeleri300 gram kuzu eti200 gram çağla 1 çay bardağı buğday 1 yumurta 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pul biber Etli Çağla Aşı YapılışıKuzu etleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.Tencerede sotelendikten sonra 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakın. Çağlaların baş kısımlarını keserek alın ve yıkayın. Etler pişmeye yakın çağlalar ilave edin. Et ve çağlalar yumuşadıktan sonra haşlanmış buğday ekleyin. Terbiye için yumurta, un ve yoğurt bir kapta pürüzsüz hal alana kadar çırpın. Yemeğin suyu ile terbiye sosunu ılıtın. Ve karıştırılarak tencereye ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Tereyağı ve zeytinyağını erittikten sonra ocaktan alıp içine pul biberi ekleyin. Çağla aşına ilave edin ve servis edin. |
You are subscribed to email updates from birgülün lezzetleri. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 on: "birgülün lezzetleri"