Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Etli Çağla Aşı

Posted: 14 May 2019 12:26 PM PDT

Ramazanda sofralarımız bereketleniyor. Ama sağlıklı olmasından da ödün vermememiz gerekiyor.  Tam zamanında yöresel sulu bir yemeğe ne .dersiniz. Gastronomide önde gelen şehirlerimizden Gaziantep'in meşhur ETLİ ÇAĞLA AŞI ile @g
sofralarımız şenlensin dedik. Etli  Çağla Aşı yemeğinde dilediğiniz bakliyatı kullanabilirsiniz. Buğday, nohut, fasulye ne dilerseniz..
Ben bu kez buğday kullandım.
Çağla zamanı geçmeden hadi acele edin tarifi hemen uygulayın.

Etli Çağla Aşı Malzemeleri

300 gram kuzu eti
200 gram çağla
1 çay bardağı buğday
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber

Etli Çağla Aşı Yapılışı

Kuzu etleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tencerede sotelendikten sonra 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakın.
Çağlaların baş kısımlarını keserek alın ve yıkayın.
Etler pişmeye yakın çağlalar ilave edin.
Et ve çağlalar yumuşadıktan sonra haşlanmış buğday ekleyin.
Terbiye için yumurta, un ve yoğurt bir kapta pürüzsüz hal alana kadar çırpın.
Yemeğin suyu ile terbiye sosunu ılıtın.
Ve karıştırılarak tencereye ilave edin.
Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.
Tereyağı ve zeytinyağını erittikten sonra ocaktan alıp içine pul biberi ekleyin.
Çağla aşına ilave edin ve servis edin.


0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar