Latest Movie Trailers

Blogger

Jalan Tikus

Version

Theme

Label

Random Posts

birgülün lezzetleri

 

birgülün lezzetleri


Çökertme Kebabı

Posted: 19 May 2019 01:52 PM PDT

     Az malzeme ile lezzetli ve güzel sunumlu yemekler hazırlamak mümkün. Bugün Bodrum yöresine ait ÇÖKERTME KEBABI yapalım mı? 
     Bodrum Bitez yöresine ait bu yemeğin ve kahramanlarının acıklı hikayeleri hem bu güzel yemeğin adı olmuş, hem de türkülere söz olmuş. "Çökertmeden  çıktım da Halilim" diye başlayıp, kıyametlerin koptuğu söylense de, siz bu yemeği yapınca tadanların kıyamet koparması mümkün değil..Siz övgülere  hazır olun derim.


Çökertme Kebabı Malzemeleri


  • 300 gram antrikot veya bonfile
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı @giptaet süzme yoğurt
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kızartmak için sıvı yağ



Çökertme Kebabı Yapılışı


  • Öncelikle patatesleri kibrit çöpü şeklinde mümkün olduğunca ince doğrayın ve suda beklemeye alın.
  • Etleri Julyen olarak doğrayın.
  • Sıvı yağ ile fazla karıştırmadan pişirin.
  • Su içerisinde nişastalarından ayrışan patatesleri kağıt havlu ile çok iyi kurulayın.
  • Kızgın yağda kızartın.
  • Tereyağında domates rendesi ve salça ile sos hazırlayın.
  • Servis tabağına önce patatesleri yerleştirin. (Dilerseniz patatesleri baharatlayabilirsiniz)
  • Sonra süzme yoğurdu ve üzerine sosu gezdirin.
  • En üst kısmına ise etleri yerleştirin.
  • İncecik doğranmış maydanozlar ile Çökertme Kebabı tamamlayın.

Hadi...sofraya...



0 on: "birgülün lezzetleri"

Sayfalar