FRAMBUAZLI PARFE Posted: 06 Jul 2015 06:43 AM PDT
FRAMBUAZLI PARFE MALZEMELER:- 1 paket krem şanti
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı donmuş frambuaz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1,5 paket bisküvi
- Frambuaz sos
YAPILIŞI: Krem şantiyle sütü çırpalım. içine frambuaz, çikolata ve kırılmış bisküvi koyup karıştıralım. Küçük kaselere streç film serip içine harcı paylaştıralım. 1 gece dondurucu da bekletelim. Servis tabağına ters çevirip üstüne sosu sürüp ikram edelim.
 |
KREMALI UN ÇORBASI - ANADOLU ÇORBASI Posted: 05 Jul 2015 11:07 PM PDT
ANADOLU ÇORBASI MALZEMELER: - 1 çorba kaşığı un tarhana
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Un ve tereyağını çorba yapacağımız tencereye koyalım. Ocağı açıp un kokusu çıkana kadar kavuralım. İçine tarhanayı ve salçayı koyup biraz daha kavuralım. Soğuk sütü yumurta ile çırpalım. Un karışımına ekleyip topaklanmaması için iyice karıştıralım. 4 su bardağı su ve şehriyeyi koyup kaynamaya bırakalım. Kaynayan çorbaya tuz ve şehriyeyi koyup arada sırada karıştırarak 5 dakika pişirelim. Arzuya göre frenk maydanozuyla süsleyip ikram edelim. |
YOĞURTLU PATATES MEZESİ Posted: 06 Jul 2015 06:17 AM PDT
YOĞURTLU PATATES MEZESİ MALZEMELER:- 4 tane haşlanmış patates
- 4 tane salatalık
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
YAPILIŞI: Patates ve salatalığı rendeleyelim. Sarımsağı ezip dereotunu doğrayalım. Büyük bir kasede patates, salatalık, yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu karıştıralım. Soğuk servis yapalım. |
0 on: "~~~~~~~~ BİRSENCE ~~~~~~~~ RESİMLİ YEMEK TARİFLERİ"